Vychádza komplet nahrávok legendárneho herca Vlastimila Brodského

Audiokniha Vlastimil Brodský - nezapomenutelný a jedinečný je najnovšou súčasťou špeciálnej edície Supraphonu Majstri slova, v rámci ktorej doposiaľ vyšli audio kolekcie Jana Wericha (Suma sumárum), Miroslava Horníčka (Dobře odtajněný), Miloša Kopeckého (Známá i neznámá tvář) a Zdeňka Svěráka (Skoro všechno). TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

19.09.2023 12:00
Vlastimil Brodský vo filme Babí léto Foto:
Vlastimil Brodský vo filme Babí léto.
debata

Vlastimil Brodský si získal poslucháčov svojím vecným nepatetickým prejavom s prvkami ironického humoru. Jeho herectvo bolo uveriteľné, citlivé a autentické. Hlas Vlastimila Brodského bol charakteristický, vtipný, milý a plný emócií. Vďaka nezameniteľnej charizme, humoru a ľudskosti, ktoré nestarnú a poslucháčov stále tešia a bavia, sú nahrávky tohto legendárneho herca obľúbené dodnes.

Súbor nahrávok Vlastimil Brodský – nezapomenutelný a jedinečný predstavuje uznávaného herca od jeho mladosti až do sklonku života. Titul je určený dospelému poslucháčovi, nakoľko Brodského tvorba pre deti bola vydaná už niekoľkokrát. Prvé nahrávky mladého Vlastimila pochádzajú z rokov 1944 a 1946.

Šesťdesiate roky predstavuje predovšetkým nahrávka Čapkovej Vojny s mlokmi, sedemdesiate roky ukazujú tohto skvelého interpreta napríklad v audio nahrávkach R.U.R. Karla Čapka a v Rozmarnom lete Vladislava Vančuru.

Osemdesiate a deväťdesiate roky zachytávajú Vlastimila Brodského čítaním kníh Plná debna šampanského Ota Pavla a Muži v ofsajde Karla Poláčka. Do dramaturgického výberu sa dostala tiež kultová inscenácia hry Neila Simona Vstúpte a milovníkov klasickej literatúry poteší Vlastimil Brodský v jednoaktovkách Úradníkovo ráno (N. V. Gogol) a Tragédom proti svojej vôli (A. P. Čechov).

debata chyba
Viac na túto tému: #film #divadlo #audiokniha #Vlastimil Brodský