Po rekordnej Pohode zostáva z tretej várky lístkov na 21. ročník už len 1000 kusov

Návštevníci dvadsiatej Pohody zdieľali rekordné množstvo zážitkov, platili častejšie kartou a vybrali takmer pol milióna eur z bankomatov. Obľube sa tešilo aj pivo, ktorého vypili takmer 270-tisíc „pollitrákov“, teda najviac v histórii Pohody. „Rekordná“ Pohoda sa zrejme odzrkadlila aj na mimoriadne rýchlom predpredaji permanentiek na 21. ročník. V cenovej hladine 79 € ostáva už len posledných 1 000 lístkov.

09.08.2016 14:00
Pohoda Foto:
Pohoda 2016 zaznamenala hneď niekoľko rekordov.
debata (1)

Na Pohode sa tento rok prenieslo celkovo vyše 3 500 GB dát. V porovnaní s minulým rokom narástol objem prenesených dát o polovicu, pričom prenos dát v 4G vzrástol o 95 percent. Festivalovú aplikáciu si stiahlo a aktívne využívalo vyše 15-tisíc ľudí, čiže o štvrtinu viac ako pred rokom. V „nabíjačkárňach“ si nechali návštevníci nabiť 8 683 mobilov.

Z troch mobilných bankomatov ľudia vybrali takmer 500-tisíc eur, čo je o pätinu viac ako v roku 2015. Rekordy prekonali aj platby kartou na platobných termináloch. Celkovo ľudia zaplatili takmer 58-tisíc eur, čo je medziročne o polovicu viac – 9 z 10 platieb pritom bolo bezkontaktných.

Naplnená kapacita festivalu a dobré počasie sa podpísali aj pod ďalší rekord. V nápojových centrách si ľudia kúpili takmer 270-tisíc pollitrových pív, čo je zároveň približne o tretinu viac ako pred rokom.

Na niekoľkých stranách zhrnul svoje dojmy aj Derek Robertson z prestížneho britského hudobného portálu Drowned in Sound. „Organizácia je vynikajúca, a pri cene 99 € za trojdňový lístok a viacerých lacných možnostiach cestovania na letisko do Viedne a Bratislavy je prekvapujúce, že sa festival ešte nestal medzi západnými hudobnými fanúšikmi taký preslávený ako Exit alebo Sziget. Keď to porovnám s britskými festivalmi, toto tu je utópia. Výber jedla je úžasný, správanie sa návštevníkov tohto festivalu je jedným z najlepších, aké som kedy videl…“ Celý článok aj s prekladom si môžete prečítať na webovej stránke festivalu Pohoda.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #festival #Pohoda #rekord #lístky #Drowned in Sound