Predkapelou koncertu Desmodu a Olympicu bude skupina Anthology

Víťazom čitateľského hlasovania o predkapelu spoločného koncertu Desmodu a Olympicu na festivale Terchovský budzogáň sa stala mladá kapela z Nižnej nad Oravou s názvom Anthology.

02.08.2011 07:00
Anthology Foto:
Anthology, mladá skupina z Nižnej nad Oravou.
debata

Z celkového počtu 11 392 hlasov dostala 5 650, čo bolo 49,6 %. „Je to super a ďakujem našim fanúšikom, ktorí posielali hlasy,“ bola prvá reakcia manažéra kapely a zároveň hráča na klávesy, Martina Solárika.

Do súťaže o možnosť hrať pred Desmodom a Olympicom sa zapojilo 42 kapiel, z nich porota, v ktorej mali hlavné slovo Petr Janda a Mário Kuly Kollár vybrala 5 kandidátov. O víťazovi rozhodli čitatelia Pravda.sk.

Pre členov Anthology bola súťaž veľkou príležitosťou predstaviť svoju hudbu a tak fanúšikov mobilizovali na viacerých frontoch. „Mali sme výzvu na našej oficiálnej stránke aj na Facebook-u,“ prezradil Solárik a pokračoval: „Ale pomohla nám aj regionálna televízia, ktorá vyzvala Oravčanov, aby nás podporili. A výzva zabrala.“

Pre muzikantov z Anthology bude koncert na festivalovom pódiu obrovským zážitkom. „Nikdy sme na takomto podujatí nehrali, vystupujeme skôr v menších baroch. A byť predkapelou Desmodu a Olympicu je pre nás mimoriadna výzva, ich hudbu máme radi.“

Šiesti členovia Anthology sú pravidelnými návštevníkmi festivalu v Terchovej a ani tento rok si ho nechceli nechať ujsť. „Určite by sme na Terchovský budzogáň išli, vždy je tam skvelá hudba aj atmosféra. A tento rok budeme jeho súčasťou! Nemám ani slov,“ teší sa Solárik a pokračuje: „Dúfam, že nás príde podporiť čo najviac fanúšikov, aby sa nám dobre hralo.“

Na druhom mieste sa v hlasovaní umiestnila skupina RebelSky, ktorá získala 43 % z celkového počtu hlasov. Za ňou nasledovali kapely MF (4,7 %), Everlong (1,9 %) a Karpatské Horké (0,8 %).

Terchovský budzogáň sa uskutoční v dňoch 12. a 13. augusta na amfiteátri Nad Bôrikami v Terchovej s hlavnou hviezdou kapelou Helloween, 14. augusta čaká návštevníkov bonus, vystúpenie Desmodu a Olympicu.

debata chyba