V Banskej Bystrici dnes vypukne tančená horúčka. Mesto hostí festival The Legits Blast

Najbližšie dni budú v Banskej Bystrici patriť tancu, hudbe, zábave a kultúre. Brány festivalu The Legits Blast sa pre prvých návštevníkov otvorili už v pondelok. Hlavný program je rozdelený do viacerých blokov, v ktorých si každý milovník tanečných rytmov nájde to svoje.

27.07.2023 16:00
the legits blast Foto:
Festival The Legits Blast v Banskej Bystrici je v plnom prúde. Záber je z minuloročného podujatia.
debata

Tanečná horúčka vypukne dnes na Námestí SNP, ktoré zaplavia stovky tanečníkov a svojimi tanečnými kreáciami vtiahnu okoloidúcu verejnosť do elektrizujúcej atmosféry. Hip-hopové podujatie odštartuje súťažou Outbreak Europe, ktorá je rozdelená do niekoľkých kategórií. Tohtoročnou novinkou festivalu je kategória 1vs1 Power Move, v ktorej tanečníci predvedú svoje akrobatické kúsky práve vo štvrtkovom programe.

Festival The Legits Blast v Banskej Bystrici je... Foto: Slavo Samuelčík
the legits blast Festival The Legits Blast v Banskej Bystrici je v plnom prúde. Záber je z minuloročného podujatia.

V piatok budeme svedkami tanečných súbojov, ktoré sa budú konať v Europa Shopping Center. Slávni taneční porotcovia budú v rámci kvalifikačných kôl vyberať najlepších tanečníkov, ktorí si zmerajú sily v sobotných battloch vo viacerých kategóriách. "Tento ročník je po tanečnej stránke veľmi silný. Už teraz trhá rekordy počtom prihlásených tanečníkov, čo nás, ako organizátorov, úprimne teší. Je to znak toho, že toto podujatie má celosvetový charakter a každým rokom je oň väčší záujem,“ hovorí Miro Križan, jeden z organizátorov festivalu The Legits Blast.

Festival The Legits Blast v Banskej Bystrici... Foto: Slavo Samuelčík
the legits blast Festival The Legits Blast v Banskej Bystrici trvá do konca týždňa.

Finále odštartuje v sobotu slovenským folklórom, a to vystúpením UFS Mladosť. Usporiadatelia sa každoročne snažia priblížiť viac ako 80 krajinám sveta naše tradície, kultúru a tance, na ktoré môžeme byť hrdí. V nedeľnom bloku v Urban spote ukážu svoje schopnosti muži, ženy, deti, dvojice, ale aj celé národy počas populárnej súťaže medzi divákmi Rep Your Country. O kvalitný hudobný mix sa postarajú najlepší dídžeji zo Slovenska, Česka a Portugalska.

terasajam Čítajte viac Hip-hop má narodeniny a oslávi ich na petržalskej terase

Počas celého týždňa prebiehajú sprievodné aktivity, ktoré tešia nielen deti, ale aj dospelých. Môžete si zahrať basketbal, stolný futbal alebo spoločenské hry. Na festivale nechýbajú ani interaktívne fotospoty a lákavé koncerty. Podujatie prináša pre účastníkov z mnohých krajín aj sprievodcovskú tour po meste, vďaka ktorej majú možnosť spoznať srdce Slovenska. Sobotňajší večer vyvrcholí koncertom headlinera Jeru de Damaja z USA, ktorý už počas zimnej edície Legits v Prahe roztancoval publikum.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Banská Bystrica #hip hop