Festival Sziget láka na Billie Eilish, Davida Guettu či Florence + the Machine

Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine, Imagine Dragons, Lorde, Mumford & Sons, Macklemore, ale aj Niall Horan, YUNGBLUD, Foals či Sam Fender sú headlinermi festivalu Szigeth, ktorý sa uskutoční od 10. do 15. augusta.

31.07.2023 15:00
billie eilish Foto:
Billie Eilish je jednou z headlineriek obľúbeného maďarského festivalu.
debata

„Nezáleží, akú hudbu máte radi, na Szigete máte istotu, že sa nudiť nebudete,“ sľubujú organizátori. Na Freedome stage vystúpia Bonobo, Jamie xx, M83, Moderat, Nothing But Thieves či Viagra Boys. Na svoje si prídu aj milovníci elektronickej hudby. Sziget má dve pódiá s technom, houseom a špičkovými DJmi – Colosseum a Samsung Party Arenu. Návštevníkov dostanú do varu Diplo, Tale Of Us, 999999999, Sven Väth či Adam Beyer.

Tí, čo majú radi world music, budú mať vlastnú dedinku Global Village. Hiphoperi a raperi si nájdu svoj „dvor“ na dropYard pódiu. Europe Stage je zas miesto, kam prídu poslucháči, ktorí radi objavujú. Organizátori na tomto pódiu dávajú priestor kapelám a umelcom s veľkou hudobnou budúcnosťou – tento rok sa predstaví aj slovenský spevák Adam Pavlovčin, známy ako Adonx.

Sziget je povestný aj svojou jedinečnou atmosférou, ktorú si spolu užívajú a vytvárajú fanúšikovia z celého sveta. Unikátnym je aj miesto, kde sa Sziget koná – je to mestský park plný stromov na ostrove Óbuda, uprostred Dunaja.

V rozľahlom festivalovom areáli sa pestrý hudobný aj nehudobný program odohráva až na 40 pódiách a programových miestach. Na každom rohu sa nachádzajú pouliční umelci, moderné inštalácie a jednou z atrakcií je cirkusový stan s najlepšími akrobatickými predstaveniami či kabaretné šapitó. Lákadlom sú aj trakcie v lunaparku či piesočná Sziget pláž pri Dunaji.

Organizátori pripravili špeciálne párty, ktoré budú dostupné počas Szigetu – párty na lodi, ktorá sa plaví popri najznámejších budapeštianskych pamiatkach, tanečnú zábavu priamo pri Budínskom hrade či techno piknik v parku.

adonx Čítajte viac VIDEO: Adam Pavlovčin alias Adonxs vydal letný hit No Common Measure

V ponuke sú aj špeciálne tours po legendárnych ruin-puboch či možnosť urobiť si vlastný program po kúpeľoch, reštauráciách a múzeách.

V predaji sú permanentky na celý festival, ale aj vstupenky na 3 či 1 deň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lorde #David Guetta #Imagine Dragons #Sziget festival #Billie Eilish