Nicole Kidman dostala štátne vyznamenanie

Hollywoodsku herečku Nicole Kidman, ktorá v súčasnosti nakrúca v Austrálii svoj nový film, si dnes jej rodná krajina uctila najvyšším občianskym vyznamenaním. Kidman udelil generálny guvernér Michael Jeffery čestný rád Companion of the Order of Australia (AC) za jej prínos v kinematografii, šírenie osvety proti ženským a detským chorobám a podporu výskumu v boji proti rakovine.

14.04.2007 09:50
debata

„Je to povzbudzujúce gesto, o ktorom sníva každé malé dievča,“ uviedla Kidman pre novinárov po udelení rádu. The Companion of the Order of Australia je najvyšším štátnym ocenením, rovnakého významu ako rytiersky rád Britského impéria a udeľujú ho za „významné úspechy a zásluhy najvyššieho stupňa v službe Austrálii, alebo ľudstvu“.

Okrem herečky sa tejto pocty dostalo aj austrálskym vedcom a laureátom Nobelovej ceny Barrymu Marshallovi a Robinovi Warrenovi a poprednému austrálskemu poradcovi v oblasti ekonomiky, ministrovi štátnej pokladnice Kenovi Henrymu.

Kidman, veľvyslankyňa dobrej vôle pre UNICEF, získala v roku 2003 Oscara v kategórii najlepšia herečka za film Hodiny (2002).

debata chyba