Matthew McConaughey si zahrá v snímke Billionaire’s Vinegar

Americký herec Matthew McConaughey sa predstaví v adaptácii bestselleru Benjamina Wallacea The Billionaire's Vinegar: The Mystery of the World's Most Expensive Bottle of Wine (2009).

30.03.2015 07:00
Matthew McConaughey Foto: ,
Matthew McConaughey
debata

Snímku pripravuje spoločnosť Sony Pictures. Scenár píšu Michael Brandt a Derek Haas, ktorí spolu pracovali na filmoch 3:10 vlak do Yumy (2007) a Wanted (2008) a podieľajú sa aj na seriáli Chicago Fire (2012). Produkcie sa ujali Todd Black, James Lassiter, Jason Blumenthal, Steve Tisch a Will Smith. Tvorcovia filmu zatiaľ neprezradili, kto ho bude režírovať ani to, kedy ho plánujú predstaviť verejnosti. Známe nie sú ani mená ďalších hercov a herečiek, ktorí by sa v ňom mali objaviť.

Príbeh knihy The Billionaire’s Vi­negar sa začína v roku 1985, keď člen rodiny Forbesovcov zaplatil v aukcii 156-tisíc amerických dolárov za fľašu Chateau Lafite Bordeaux z roku 1787. Fľaše s vínom dal do dražby hudobný manažér Hardy Rodenstock. Ten tvrdil, že ich objavil vo Francúzsku a že v minulosti patrili Thomasovi Jeffersonovi. Niekoľko fliaš si kúpil aj miliardár Bill Koch, ktorý za ne zaplatil pol milióna dolárov. Dvojnásobok ho potom stálo vyšetrovanie, ktorého cieľom bolo zistiť, či víno kedysi naozaj patrilo signatárovi Deklarácie nezávislosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Matthew McConaughey #Billionaire’s Vinegar