Televízne tipy Pravdy: Doba ľadová 3, Je třeba zabít Sekala

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (14. 5. - 21. 5.). Vybrala ich pre vás redaktorka Magazínu Pravdy, Katarína Sedláková.

14.05.2015 12:00
Je třeba zabít Sekala Foto:
Je třeba zabít Sekala.
debata

Piatok 15.5.

Doba ľadová 3, Prima family, 20.15
Piatok večer je ten pravý čas na veselú animovanú rozprávku, ktorá zaručene pobaví aj dospelých. V treťom pokračovaní Doby ľadovej s podtitulom Úsvit dinosaurov sa napríklad leňochod Sid opäť dostane do problémov potom, ako si založí vlastnú rodinu s nájdenými dinosaurími vajíčkami. Šabľozubý tiger Diego rieši dilemu, či sa po boku kamarátov nestáva príliš mäkkým… Takéto rozprávky možno pozerať stále dokola.

Ako ukradnúť nevestu, Markíza, 22.45
Je to americká romantická komédia, ale časť sa odohráva v Škótsku, mojej obľúbenej krajine a už len pre zábery z tejto časti Británie si tento film pokojne pozriem znova. Hlavným hrdinom je úspešný Tom, ktorý sa môže spoľahnúť na svoju kamarátku Hannah. Keď Hannah odíde na šesť týždňov pracovne do Škótska, Tomovi začne chýbať. Chce ju požiadať o roku, ale ona sa už zasnúbila s bohatým Škótom a Toma pozve na svadbu. Áno, tušíte správne, tu sa dej rozbehne.

Sobota 16.5.

Afričan, Jednotka, 13.15
V komediálnom duchu možno pokračovať aj v sobotu poobede, tentoraz s francúzskym nádychom. Ten dodá krásna Catherine Deneuvová a jej kolega Philippe Noiret vo filme z roku 1983. Čudácky ochranca prírody Viktor miluje krajinu, kde žije, rovnako ako domorodé obyvateľstvo. Stále však miluje aj svoju bývalú ženu Charlottu, ktorá prišla vyhliadnuť najlepšie miesto pre nový turistický komplex.

Deň zrady, Film+, 19.15
Večer možno preladiť na vážnejšiu nôtu a ponoriť sa do prostredia špinavej politiky s dvoma krásavcami – Ryanom Goslingom a Georgeom Clooneym. Tí dvaja ukážu, čo všetko sa deje pred voľbami – a iste nielen v Amerike.

Obyčajní hrdinovia, ČT1, 22.55
V prvej chvíli som si tento film poplietla s Redfordovými Obyčajnými ľuďmi, ale ako sa ukázalo, nebola som až tak vedľa. V anotácii k snímke debutujúceho režiséra Dana Harrisa sa totiž píše, že podobne ako filmy Ľadová búrka od Anga Leeho alebo Obyčajní ľudia od Roberta Redforda zobrazuje prostredie vyššej strednej triedy s mnohými jeho nárokmi, pretvárkou a pozlátkou, ktorého obeťou sa stávajú najmä deti. Tu sa bezchybná fasáda navonok ideálnej rodiny Travisovcov začne rozpadať, keď starší syn, nádejný športovec a obľúbenec hlavy rodiny, spácha zdanlivo nevysvetliteľnú samovraždu. Film, kde hrá Sigourney Weaverová, Emile Hirsch a Jeff Daniels, predsa nemôže byť zlý. Aj na portáli csfd.cz dostal slušných 75 %.

Nedeľa 17.5.

Vraždy v Midsomeri VI: Príbeh dvoch dedín, Prima family, 15.45
Čo by to bolo za nedeľu bez pravidelnej várky midsomerských vrážd? Na príbeh dvoch dedín sa teším už teraz.

Na plavárni s Vlastimilom Vondruškom, ČT2, 16.35
Vlastimil Vondruška je historik, ktorého knihy sú v susednom Česku bestsellerom. Som zvedavá, čo z autora kníh o husitoch, Přemyslovcoch, Karlovi Veľkom a mnohých ďalších zaujímavých historických postavách vytiahne na plavárni Marek Eben.

Je třeba zabít Sekala, ČT1, 21.55
Od vzniku tejto českej drámy uplynulo už 17 rokov, tak uvidíme, či ma drsný príbeh o mužovi, ktorý sa stane proti svojej vôli najatým vrahom, osloví tak, ako keď som ho kedysi dávno videla v kine.

Pozrite si kompletný televízny program

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Je třeba zabít Sekala #televízne tipy