Nový film zo série Gremlins sa už pripravuje

Na novinke pracujú Carl Ellsworth i Steven Spielberg.

27.11.2015 16:00
Steven Spielberg Foto: ,
Na snímke spolupracuje aj Steven Spielberg.
debata

Americký herec Zach Galligan potvrdil prípravy tretieho filmu zo série Gremlins. Päťdesiatjedenročný rodák z New Yorku pritom počas londýnskej tlačovej konferencie uviedol, že nepôjde o reboot ani remake.

Podľa herca, ktorý sa predstavil v oboch predchádzajúcich snímkach z rokov 1984 a 1990, sa v príbehu novinky budú odvolávať na niektoré udalosti z prvého filmu. V snímke sa objavia aj niektoré postavy z prvej hororovej komédie, ktorej scenár napísal Chris Columbus. „Chris Columbus povedal, že prvý film je veľmi blízky a milý jeho srdcu a pokiaľ je nažive, nikdy ho neprerobí. Prisahám na môj život, že neviem, či si v novinke zahrám, ale myslím si, že existuje dosť veľká šanca, keďže som jeden z mála ľudí, ktorí ostali z prvého filmu,“ vyjadril sa.

Na scenári novinky pracuje Carl Ellsworth, na produkcii spomínaný Columbus a tiež Steven Spielberg, ktorý bol jedným z výkonných producentov oboch predchádzajúcich snímok. Tie nakrútil režisér Joe Dante. Okrem Galligana, ktorý sa predstavil aj v tituloch ako Voskové múzeum (1988), Voskové múzeum 2 – Stratení v čase (1992), Démon (1997) či Gabriela (2001), si v nich zahrala aj Phoebe Cates. V prvom filme sa objavili aj Dick Miller, Corey Feldman či Polly Holliday, ale tiež zosnulí Hoyt Axton, Keye Luke, Scott Brady, Harry Carey Jr. alebo Edward Andrews.

debata chyba
Viac na túto tému: #Steven Spielberg #Gremlins