Zomrel nemecký herec Manfred Krug, preslávil ho seriál Miesto činu

Vo veku 79 rokov zomrel v Berlíne Manfred Krug. Informoval o tom denník Bild. Krug sa preslávil najmä rolou komisára Paula Stoevera v kriminálnom seriáli Miesto činu.

27.10.2016 15:35
debata (1)
Manfred Krug na zábere z roku 2003. Foto: SITA/AP, FRITZ REISS
DEU FILM KRUG GEBURTSTAG Manfred Krug na zábere z roku 2003.

V 60. rokoch sa ale objavil napríklad aj v oceňovanej snímke slovenského režiséra Petra Solana Boxer a smrť.

Krug nebol len hercom, tiež spevákom a spisovateľom. Podľa agentúry DPA zomrel už minulý piatok v Berlíne a rodina ho už pochovala.

Krug sa narodil v roku 1937 v západo­nemeckom Duisburgu, v roku 1949 ale s otcom odišiel do Nemeckej demokratickej republiky, kde strávil značnú časť svojho aktívneho života. Začínal v Brechtovom divadle „Berliner Ensemble“ a neskôr si zahral v množstve východonemeckých filmov.

V 70. rokoch podpísal protest proti odobratiu občianstva pesničkári Wolfovi Biermannovi a potom, čo dostal čiastočný zákaz pôsobiť vo svojej profesii, odišiel v roku 1977 do Spolkovej republiky. V novej vlasti sa potom preslávil najmä ako komisár zo seriálu Miesto činu, v ktorom sa v rokoch 1984 až 2001 objavil 41-krát.

V 60. rokoch si po boku Štefana Kvietika zahral úlohu Waltera Krafta v československom filme Boxer a smrť, ktorý sa odohrával v období druhej svetovej vojny v koncentračnom tábore.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Manfred Krug