Klubové filmy môžete sledovať on-line

Prvým filmom, ktorý ASFK sprístupnila, je oceňovaná čierna komédia Parazit, ktorá si z poslednej oscarovej noci odniesla až štyri ocenenia.

08.04.2020 18:00
parazit asfk Foto:
Ku kinohitom Parazit, Hanekeho Happy Endu či podmanivej rozprávke Peseň mora pribudnú v najbližších dňoch ďalšie klubové filmy.
debata

V ponuke je ďalej psychologický triler Všetci to vedia v hlavnej úlohe s Penélope Cruz a Javierom Bardemom, dráma Happy End, ktorá je sondou do krízy medziľudských vzťahov či čierna komédia Divoké historky, v ktorej rupnú nervy naozaj každému.

Za pripojenie určite stojí subtílna dráma o láske a slobode Portrét ženy v plameňoch s vynikajúcimi ženskými hereckými výkonmi.

Priestor majú aj filmy pre deti. Prvou zverejnenou rozprávkou je Pieseň mora, bájny príbeh z krajiny keltských mýtov, ktorý získal European Film Award 2015 v kategórii Najlepší animovaný film.

Počas nasledujúcich týždňov budú postupne sprístupnené ďalšie filmy z katalógu ASFK, ktoré boli úspešne distribuované v kinách a filmových klubov počas minulých rokov. Asociácia do výberov filmov zapája aj diváka, a to prostredníctvom ankiet na sociálnych sieťach, či rôznych súťaží. Fanúšikovia tak majú možnosť prejaviť svoje preferencie, či dokonca vyhrať voľné lístky na vzhliadnutie filmu.

Pre službu VOD sa ASFK rozhodla v čase nástupu pandémie, keď boli všetky kiná, filmové kluby aj multiplexy z nariadenia hlavného hygienika SR zatvorené. „Projekt VOD v jeho novej podobe sme v našom tíme zvažovali už dlhšiu dobu, z časových dôvodov a prirodzenou koncentráciou na samotnú kino-distribúciu sme ho mali doposiaľ rozpracovaný ako koncept. Vzhľadom na rozsah a dôsledky aktuálnej situácie sme sa rozhodli doladiť detaily a spustiť VOD v čo najkratšom možnom čase, aby sme sprístupnili filmy z našej distribúcie on-line“, vysvetľuje Jakub Zipser, koordinátor distribučných projektov ASFK.

Filmy sú ponúkané vo vysokej kvalite, s českými titulkami, prípadne s dabingom (Pieseň mora). Služba VOD je spoplatnená a pohybuje sa v rozmedzí od 2 do 3 eur za vzhliadnutie filmu. Užívateľ má možnosť, od momentu zakúpenia, pozrieť si film aj opakovane počas 48 hodín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #online #ASFK #parazit #Klubový film