Nakrúcanie westernu s Baldwinom sprevádzali problémy. Aj so zbraňami

Len niekoľko hodín predtým, ako herec Alec Baldwin počas natáčania filmu smrteľne postrelil kameramanku, dali viacerí členovia štábu výpoveď pre zlé pracovné podmienky a nedodržiavanie bezpečnostných štandardov. V sobotu o tom informoval denník Los Angeles Times.

23.10.2021 13:30
Alec Baldwin Foto: ,
Alec Baldwin
debata (1)

Incidentu v americkom štáte Nové Mexiko, pri ktorom známy americký herec Alec Baldwin neúmyselne smrteľne zranil kameramanku Halynu Hutchinsovú a postrelil režiséra Joela Souzu, údajne predchádzali najmenej dva nečakané výstrely zo zbraní používaných ako rekvizity.

Kameramani a ich asistenti boli frustrovaní zo zlých podmienok pri nakrúcaní westernu s názvom Rust, medzi ktoré patrili aj dlhý pracovný čas, dlhé dochádzanie do práce a čakanie na vyplatenie mzdy, uviedli pre Los Angeles Times traja nemenovaní ľudia oboznámení zo situáciou.

Počas natáčania filmu sa nedodržiavali štandardné bezpečnostné protokoly, medzi ktoré patrí aj kontrola zbraní, uviedli ďalej spomínané zdroje.

Alec Baldwin TASR Čítajte viac Herec Alec Baldwin pri nakrúcaní filmu nechtiac smrteľne postrelil kameramanku

Baldwinov dablér minulý týždeň v sobotu dvakrát omylom vystrelil zo zbrane po tom, čo mu povedali, že rekvizita nie je nabitá, povedali denníku dvaja svedkovia tohto incidentu.

„Malo sa to vyšetriť,“ uviedol člen filmového štábu. „Nemali sme žiadne bezpečnostné školenia. Nedostali sme žiadne záruky, že sa to už nebude opakovať. Chceli, aby bolo všetko rýchlo, rýchlo, rýchlo,“ dodal.

„Bezpečnosť nášho osadenstva a štábu je najvyššou prioritou spoločnosti Rust Productions a všetkých, ktorí so spoločnosťou spolupracujú,“ reagovala spoločnosť Rust Movie Productions vo vyhlásení.

„Napriek tomu, že si nie sme vedomí žiadnej sťažnosti v súvislosti s bezpečnosťou počas nakrúcania, vykonáme počas pozastavenia produkcie internú kontrolu našich postupov. Budeme pokračovať v spolupráci s úradmi v Santa Fe pri ich vyšetrovaní a počas tohto tragického obdobia budeme hercom a štábu ponúkať služby v oblasti duševného zdravia,“ doplnila firma.

Produkčná spoločnosť údajne sľúbila členom štábu, že im preplatí ubytovanie v hoteli v meste Santa Fe, kde nakrúcali. Pracovníci však následne zistili, že budú musieť každý deň dochádzať z mesta Albuquerque, ktoré je vzdialené približne 80 kilometrov.

Prop Firearm Movie Set Čítajte viac Vypovedal asistent režiséra, ktorý Baldwinovi podal zbraň s ostrými nábojmi

Členovia kamerového tímu sa údajne obávali, že po 12 až 13 hodinách práce môže dôjsť k nehodám, a preto sa rozhodli z produkcie odísť. Hutchinsová sa vyslovila za bezpečnejšie podmienky pre svoj tím a bola rozrušená, keď sa rozhodli dať výpoveď, oboznámil člen štábu.

Odchádzajúcich ľudí, ktorí sú členmi odborových zväzov, nahradili neodboroví pracovníci. „Šetrili peniazmi a priviedli ľudí, ktorí nie sú v odboroch, aby mohli pokračovať v natáčaní,“ uviedla pre Los Angeles Times osoba oboznámená so situáciou. K streľbe došlo približne šesť hodín po tom, čo odišli odboroví pracovníci.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zbrane #film #Alec Baldwin