Do kín vstupuje dobrodružný príbeh o nerozlučnom priateľstve Elly a čierneho jaguára

Snímka Ella a čierny jaguár prináša nové úžasné zážitky zo srdca amazonského pralesa. V slovenskom znení môžu diváci počuť Táňu Pauhofovú, Zuzanu Tlučkovú, Michaelu Szocsovú, Veroniku Kuchtovú, Reného Štúra, Dáriusa Kočího či Romana Pomajba.

15.03.2024 09:00
Ella a cierny jaguar3 Foto:
Ella a čierny jaguár
debata

Režisérom filmu Ella a čierny jaguár je Gilles de Maistre, ktorý stojí za úspechom kinohitov Mia a biely lev a Vlk a lev. Všetky tri snímky majú jednu spoločnú črtu: priateľstvo medzi divým zvieraťom a herečkou je v nich skutočné. Predstaviteľka Elly Lumi Pollack strávila desať mesiacov v džungli, aby sa zblížila s dvoma mláďatami, ktoré sa striedali pred kamerou.

„Prekvapilo ma, že dnes ešte vznikajú takéto projekty, pretože práca so skutočnými zvieratami si vyžaduje trpezlivosť a čas. So špeciálnymi efektmi by to bolo oveľa jednoduchšie. Navyše, jaguáre sú náročné zvieratá. Sú to samotári, veľmi málo sa kontaktujú s inými zvieratami, nieto ešte s ľuďmi. Nakrúcanie filmu s nimi bolo skutočnou výzvou,“ hovorí skúsený koordinátor zvierat Jean-Philippe Magnone. Nie všetko zo scenára sa podarilo nakrútiť, ale vďaka skutočnému vzťahu medzi dievčaťom a šelmami vzniklo množstvo unikátnych záberov.

Ella ako malé dievča našla v džungli stratené jaguárie mláďa. Puto, ktoré medzi nimi vtedy vzniklo, sa nedá pretrhnúť. Po rokoch sa opäť stretávajú a spoločne musia čeliť nebezpečným lovcom a pašerákom divých zvierat, pre ktorých je čierny jaguár najcennejšou trofejou.

Priateľstvo je iba začiatkom veľkého dobrodružstva

Ella vyrastá v amazonskom pralese, kde jej otec pracuje ako lekár. Jedného dňa nájde stratené mláďa vzácneho čierneho jaguára a ujme sa ho. Ella a Hope, ako dievčina čierne mačiatko pomenuje, sa stanú najlepšími priateľkami. Keď má Ella šesť rokov, do jej života zasiahne tragická udalosť a musí sa presťahovať do New Yorku. Ale ani tisíce kilometrov a osem rokov odlúčenia nedokážu prelomiť puto, ktoré sa vytvorilo medzi dievčaťom a divým zvieraťom. Keď sa Ella po rokoch dozvie, že miestu, kde sa ako dieťa hrala, hrozí zánik a Hope je v smrteľnom nebezpečenstve, neváha ani minútu a rozhodne sa vrátiť do Amazónie.

Za dramatických okolností sa v džungli skutočne stretne s Hope a hoci sa dlhé roky nevideli, divoká šelma si svoju kamarátku pamätá. Radosť zo stretnutia však netrvá dlho. Na stopu sa im dostanú lovci a pašeráci zvierat, ktorým je najlepšie nepliesť sa do cesty. Čierny jaguár je totiž pre nich mimoriadne cenný úlovok! Priateľstvo Elly a jaguára je len začiatkom veľkého a napínavého dobrodružstva, v ktorom budú nerozlučné kamarátky musieť čeliť silnejším a mocnejším.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #pre deti #Ella a čierny jaguár