Bibiana má otvorené aj cez Vianoce, deťom nadelí adventné rozprávky z celej Európy

Po skončení 29. ročníka Bienále ilustrácií Bratislava pripravuje BIBIANA novú výstavu a programy. Príprava expozície Výstava v kufríku a tiež inštalácie a premeny priestorov BIBIANY na domácnosť pod názvom Ako doma potrvá od 4. do 14. decembra.

06.12.2023 10:14
Bibiana výstava Ako doma Foto:
Medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana má otvorené aj cez Vianoce. Chystá novú výstavu aj programy a počas adventných dní sprístupnila európske audiorozprávky.
debata

BIBIANA počas vianočných prázdnin nezatvára, oddychovať bude len počas sviatkov a Silvestra – 24., 25., 26. decembra a potom 31. 12. 2023 a 1. 1. 2024.

Vianočný čas je tak trošku čarovný a BIBIANA preto prišla s rozprávkovým adventným kalendárom prístupným pre všetkých. Spoločné pečenie medovníkov, výzdoba domovov či vianočné upratovanie sa dá spríjemniť počúvaním Rozprávkové adventného kalendára.

Každý deň spropaguje BIBIANA na svojich sociálnych sieťach jednu audio rozprávku z Európy. Prvé okienko zaviedlo poslucháčov do Belgicka, ktoré na Bienále ilustrácií Bratislava 2023 zastupovalo sedem ilustrátorov. Všetky európske audiorozprávky nájdete tu.

Navrhnite svoju výstavu

Ako sa tvorí výstava? Ako sa skladá? BIBIANA poodhalí v novej Výstave v kufríku svoje zákulisie. Dokopy 16 výstav, 16 originálnych projektov. V Galérii Dušana Rolla na prízemí sa otvorí 14. decembra a originálne modely a makety z dávnejšej aj nedávnejšej minulosti medzinárodného domu umenia pre deti sa budú dať pozrieť do 11. februára 2024.

K výstave chystá BIBIANA aj sprievodný program, návštevníkom dá možnosť nazrieť do kuchyne prípravy výstav v BIBIANE. Proces tvorby výstavy od prvotného návrhu až po maketu. Deti môžu zapojiť kreativitu a spoločne s lektorom navrhnúť vlastnú výstavu.

Od 14.12.2023 do 8.2.2024 je výstava prístupná od 9:00 každú hodinu pre školy a organizované skupiny na základe rezervácie.

Počas víkendov a školských prázdnin pripravuje BIBIANA úvod výstavy s lektorom každú hodinu. Vo štvrtok 14. decembra sa premení aj prvé poschodie BIBIANY. Pocit pohody, sviatkov a zimného hrejivého objatia prinesie inštalácia s tvorivými aktivitami pod názvom Ako doma. Pečenie medovníkov, čítanie, počúvanie rozprávok, dabingové štúdio, tieňové divadlo, hravá a tvorivá zóna.

V BIBIANE ako doma

V rámci aktivít Ako doma chystá BIBIANA aj tvorenie vianočných pozdravov inšpirovaných príbehom a ilustráciami kníh. Od 14.12. do 22. 12. 2023 od 9:00 každú hodinu pre školy a organizované skupiny na základe rezervácie.

Počas víkendov a školských prázdnin pripravuje BIBIANA úvod výstavy s lektorom každú hodinu. Pečenie medovníkov bude v utorok až piatok od 9:00 do 16:00 sobota, nedeľa od 10:00 do 17:00

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bibiana