Living Colour oslávi štvrťstoročie albumu Vivid aj v Bratislave

Keď v roku 1988 nahrala americká skupina Living Colour debutový album Vivid, začala sa nová éra rockovej hudby. Nikdy predtým neexistovala čisto černošská metalová kapela, a čo je hlavné, žiadna banda dovtedy, a zrejme ani odvtedy, nedokázala spojiť také rôzne žánre do výsledného tvrdého tvaru.

18.03.2013 09:00
Living Colour sa v piatok predstaví na... Foto:
Living Colour sa vracajú do Bratislavy.
debata

V utorok Living Colour zahrá v bratislavskom klube Ateliér Babylon na Vivid 25th Anniversary Tour. Skupinu pre hudobný svet objavil líder britskej legendy Rolling Stones Mick Jagger, keď v roku 1987 v kultovom klube CBGB's navštívil koncert „pionierov čierneho funk metalu“, ako Living Colour nazval časopis Rolling Stone. Jagger neskôr spolupracoval aj na kultovej nahrávke Vivid.

Pre svojich čiernych priateľov naspieval sprievodné vokály a sprevádzal ich na ústnej harmonike. Album Vivid sa v rebríčku magazínu Billboard za rok 1988 dostal až na skvelé 6. miesto a neskôr sa stal dvojplatinovým – predalo sa z neho vyše dva milióny kusov!

Otvára ho skvelá skladba Cult of Personality a obsahuje ďalšie veľké hity ako Funny Vibe či What's Your Favorite Color? Living Colour už na svojej prvej nahrávke ukázala, že dokáže s veľkým nadhľadom spájať surovú energiu metalu s funkom, free džezom či hip-hopom a rapom. Koncerty americkej štvorice doteraz patria k vrcholom tvrdej muziky a slovenskí fanúšikovia by si nemali dať bratislavský koncert ujsť.

debata chyba