Kaiser Chiefs zverejnili videoklip k piesni Coming Home

Tá bude súčasťou ich očakávaného albumu Education, Education, Education & War, ktorý by sa mal dostať do predaja 31. marca.

22.02.2014 07:00
Kaiser Chiefs Ricky Wilso Foto: ,
Spevák skupiny Kaiser Chiefs Ricky Wilson počas vystúpenia skupiny na festivale Bažžant Pohoda 2013.
debata

Britská indierocková formácia Kaiser Chiefs zverejnila videoklip ku skladbe Coming Home. V takmer päťminútovom videu kráča doráňaný frontman kapely Ricky Wilson po močiari a stretáva rôzne postavy, až kým sa k nemu postupne nezačnú pridávať aj ostatní členovia skupiny. Samotná skladba Coming Home sa 31. marca dostane do predaja ako súčasť ich očakávanej štúdiovky s názvom Education, Education, Education & War a zároveň ako prvý singel z tohto albumu.

Kaiser Chiefs vznikli v roku 1996 v anglickom Leedsi a momentálne pôsobia v zostave Ricky Wilson (spev), Andrew „Whitey“ White (gitara), Simon Rix (basgitara), Nick „Peanut“ Baines (klávesy) a Vijay Mistry (bicie). Debutovali však až o deväť rokov neskôr albumom Employment (205), z ktorého sa vo Veľkej Británii predali viac než dva milióny kópií a získali zaň aj nomináciu na prestížnu Mercury Prize. Nasledovali štúdiovky Yours Truly, Angry Mob (2007), Off With Their Heads (2008) a The Future Is Medieval (2011). Posledná menovaná vyšla vlani v USA v reedícii pod názvom Start The Revolution Without Me. Okrem toho majú na konte aj EP nahrávku Lap Of Honour (2005) a kompiláciu Souvenir: The Singles 2004 – 2012 (2012).

debata chyba
Viac na túto tému: #Kaiser Chiefs #Education #Education & War #Coming Home