Skupina Hex rozbehla akustické turné po Slovensku

Po prvý raz v dvadsaťpäťročnej histórii vyrazila skupina Hex na akustické turné. Počínajúc štvrtkovým koncertom v Banskej Bystrici vystúpi známa štvorica spolu s hosťami v ďalších siedmich slovenských mestách.

24.04.2014 07:00
38 zakovic hex Foto:
Hex sa so špeciálnym programom predstaví dnes v Banskej Bystrici. Nasledovať bude ešte sedem koncertov.
debata

Špeciálny program si hudobníci odskúšali už pred bratislavským publikom, kde zároveň prebrali platinovú platňu za výberový album s názvom Všetko najlepšie 2013 – 1992.

„Hexáci“ majú svoj rok. Najprv prišiel hit Keď sme sami, ktorý sa pokojne mohol stať hymnou tohtoročnej jesene, a teraz s ním a ďalšími populárnymi skladbami obieha formácia slovenské mestá. Dnes sa predstaví v banskobystrickom hoteli Lux, zajtra navštívi Žarnovicu, pozajtra Levice. Turné bude pokračovať v máji v mestách Nové Mesto nad Váhom, Poprad, Brezno, Košice a Michalovce.

„Máme nacvičených asi 20 skladieb, z ktorých zložíme samotný playlist. Denne sa stretávame v našom štúdiu, kde poctivo cvičíme a zároveň aj robíme nové pesničky. Rozmýšľame ešte o špeciálnych hosťoch z radov našich kamarátov z bratislavských kapiel, tak ako to máme radi. Uvidíme, nechajte sa prekvapiť. Novinky môžu naši fanúšikovia sledovať na facebookovej stránke,“ vysvetlil basgitarista Tomáš "Yxo” Dohňanský.

Na albume a rovnako ani na koncertoch nebude chýbať pesnička Keď sme sami, ktorá sa stala najhranejšou slovenskou skladbou roka 2013. Pri príležitosti 25. výročia od vzniku kapely, ktorá má za sebou také hity ako Maťo a Linda, Nikdy nebolo lepšie, V piatok podvečer alebo Vetroň vyšla aj kniha. Z vysokého predaja knihy a dvojcédečka majú bratislavskí muzikanti pochopiteľne radosť. "Znamená to, že ľudia o nás stále majú záujem a že oslovujeme aj nových, mladších fanúšikov. Jednoducho Hex žije!” teší sa spevák Ďuďo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #turné #Hex