Kylie Minogue zaspieva novinky aj INXS

Speváčka Kylie Minogue odštartovala svoje turné, počas ktorého sa zastaví aj v Bratislave. Jej prvou zastávkou bol Liverpool, do ktorého sa so svojím koncertom vrátila po štvrťstoročí.

27.09.2014 05:00
Kylie Minogue - Kiss Me Once Tour 2014 Foto:
Počas koncertov na turné Kiss me Once vystrieda Kylie Minogue množstvo kostýmov.
debata

„Budete počuť zvuky, ktoré ste nepočuli od osemdesiatych rokov,“ sľubovala speváčka v rozhovore pre britský denník Leicester Mercury.

Staršie kúsky ako Hand on Your Heart, Never too Late, Got to Be Certain, a, samozrejme, I Should Be So Lucky, ktoré ju koncom 80. rokov preslávili a pomohli jej rozbehnúť spevácku kariéru, zazneli v spoločnej zmesi hitov. Počas piesne I Should Be So Lucky sa za asistencie dvojice svalnatých mužov iba v uterákoch ponorila do vane plnej peria. Ako býva zvykom, s kostýmami, ktorých speváčka vystriedala počas večera niekoľko, jej pomáhali poprední svetoví návrhári – Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabanna a značka Marchesa.

Do 80. rokov sa speváčka vrátila aj piesňou I Need You Tonight z repertoáru austrálskej skupiny INXS. S jej frontmanom Michaelom Hutchenceom tvorila na prelome 80. a 90. rokov dva roky pár. Predstavila však aj úplné novinky. Pesničky Glow, Wait a Break This Heartbreak, ktoré vznikli v spolupráci s mexickým producentom a spolupracovníkom Lady Gaga Fernandom Garibayom, zazneli ešte pred koncertom v rámci krátkeho, 8-minútového filmu Sleepwalker jej dlhoročného spolupracovníka Williama Bakera, v ktorom Minogue stvárnila hneď niekoľko postáv. Časť štvrtej novej piesne Chasing Ghosts zaznela počas koncertu.

Ako vyzerá Kylie Minogue na Kiss Me Once Tour?

Kylie Minogue počas otváracieho koncertu Kiss Me Once Tour 2014 v Liverpoole.

Fotogaléria
Kylie Minogue počas otváracieho koncertu Kiss...
Kylie Minogue počas otváracieho koncertu Kiss...
+7Kylie Minogue počas otváracieho koncertu Kiss...

Počas dvojhodinovej šou, ktorú si v Liverpoole prišlo pozrieť vyše 12-tisíc ľudí, zaznelo aj niekoľko piesní z aktuálneho albumu Kiss Me Once, ktorý dal názov celému turné. A medzi zhruba tridsiatkou skladieb nechýbali ani hity ako Can't Get You Out Of My Head, All the Lovers, Kids, Slow, Spinning Around a ďalšie.

„Pri živom predstavení sa musia všetky aspekty toho, čo robím, spojiť do jedného, čo je na jednej strane vzrušujúce, na druhej strane nervy ničiace. Mať tak veľa spoločnej energie na jednom mieste je úžasné. Všetci účinkujúci a štáb prídu s rovnakou energiou ako obecenstvo, takže je to ako so sliepkou a vajcom, nevieme, čo bolo skôr, ale sme tam pre rovnakú vec – zjednotiť sa v tom čase a priestore. A tiež som si vedomá, že takmer každý človek v publiku zohráva v mojom živote nejakú úlohu a ja zohrávam nejakú úlohu v ich životoch, hoci sme sa nikdy nestretli,“ povedala speváčka o koncertovaní na stránke music-news.com.

Akú energiu prinesie do Bratislavy, sa môžu jej slovenskí fanúšikovia presvedčiť už o tri týždne, v nedeľu 19. októbra, keď sa v slovenskej koncertnej premiére predstaví na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #turné #Kylie Minogue