V Bratislave zahrá talianska kultová skupina Goblin

V rámci svetového turné s názvom Profondo rosso sa talianska kultová kapela Goblin zastaví aj na Slovensku. Svoju premiéru absolvuje v Bratislave 18. marca, keď vystúpi v Ateliéri Babylon.

20.01.2015 14:00
Goblin, skupina Foto:
Kultová talianska kapela Goblin sa predstaví v Bratislave.
debata

„Z dielne tejto skupiny, hrajúcej symphonic a progressive rock, pochádzajú soundtracky k najslávnejším filmom Daria Argenta. Talianskeho režiséra, ktorého filmy obdivuje aj sám Quentin Tarantino najmä vďaka hororom, radiacim sa dnes už ku klasike svetovej kinematografie,“ uviedol organizátor Matej Šálek zo Salek Production, ktorý organizuje podujatie spolu s Talianskym kultúrnym inštitútom. Hudba skupiny Goblin je však nerozlučne spätá aj s filmami ďalších režisérov, ako sú Bruno Corbucci či Joe D'Amato.

V posledných rokoch je skupina Goblin, ktorá ovplyvnila hudobnú produkciu rockových a heavymetalových skupín, aktívna aj na koncertnom poli. Absolvovala už niekoľko úspešných svetových turné, v rámci ktorých jej tlieskali v Japonsku, Spojených štátoch, Kanade aj mnohých európskych mestách. Minulý rok sa predstavila aj na festivale MITO, na ktorom sa stretávajú najlepší interpreti a tvorcovia klasickej a súčasnej hudby.

Na bratislavskom koncerte vystúpi kapela v zostave Claudio Simonetti (klávesy), Bruno Previtali (gitara), Federico Amorosi (basgitara) a Titta Tani (bicie). V rámci koncertného programu sa predstaví aj bratislavská skupina Persona Grata, ktorá si začiatkom minulého roka vyslúžila uznanie na profesionálnej scéne v USA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Goblin #Atelliér Babylon