Sean Paul v Bratislave spieval aj vrtel bokmi

Na pôde bratislavskej Incheba Expo Aréna sa slovenskému publiku prvý raz predstavil dancehallový kráľ Sean Paul. Rodák z Jamajky v 90-minútovom vystúpení predviedol nielen svoj spevácky, ale aj tanečný a inštrumentálny talent.

14.12.2006 10:18
debata

Päťtisícový dav fanúšikov Seana Paula sa snažila v úvode rozpáliť exotická speváčka tmavej pleti Nyaka z krajiny Trinidad a Tobago, v spoločnosti tanečníčok zo slovenskej Street Dance Academy. Po dlhom čakaní napokon prišla na pódium očakávaná hviezda večera Sean Paul. Spolu s ním sa predstavili aj dvaja hráči na basgitaru, bubeník, DJ za mixážnym pultom a štyri tanečnice. So spevom Seanovi Paulovi vypomáhali dvaja speváci.

Dramaturgia koncertu bolo postavená na striedaní dancehallového a reggae hudobného štýlu. Reggae pasáž sa niesla v mierovom odkaze na Boba Marleyho. Jamajský spevák sa predstavil aj v netradičnej polohe hráča na gitaru a okrem spevu privádzal dav fanúšikov, no najmä fanyniek, do vytrženia ladnými pohybmi a krútením bokov. Zazneli najväčšie hity z jeho dvoch albumov Dutty Rock (2003) a The Trinity (2005) ako napríklad Gimme The Light, Get Busy, Like Glue, We Be Burnin´, The Temperature, Give It Up To Me, či reggea skladba I´m Still In Love With You.

Do publika niekoľkokrát počas vystúpenia hodil biele uteráky, ktoré sa medzi davom jeho priaznivcov okamžite stali žiadanými fetišmi. Keď Sean Paul opustil javisko, viac sa naň už nevrátil, aby zaspieval prídavok, hoci fanúšikovia po ňom hlasnými pokrikmi dychtili. Po skončení koncertu pokračovala zábava do skorých ranných hodín na afterparty v bratislavskom klube Sparx.

debata chyba