Stereo MCs predvedú šialenstvo na tanečnom parkete

Razia si svoju vlastnú cestu. Kombinujú tanečnú hudbu s hiphopom, pričom ich ovplyvňujú staré aj nové prúdy hudobných žánrov ako funk, reggae či rock.

28.05.2015 09:00
33 podval Stereo MCs 2x Foto:
Stereo MCs vystúpia v piatok v MMC klube v pôvodnej zostave.
debata

Stereo MCs sú považovaní za jednu z najlepších tanečných koncertných formácií a vyslúžili si dokonca označenie – najlepšia „biela“ hiphopová kapela. Veľký úspech im priniesol album Connected (1992), ktorý sa vyšplhal na druhú priečku v britskom albumovom rebríčku. Slovenským fanúšikom sa predstavia v plnej zostave s jedenapolho­dinovým koncertným programom v piatok v bratislavskom MMC klube.

„Ich najväčšia sila je jednoznačne v živých vystúpeniach, na ktorých dokážu roztancovať aj mŕtveho a z pódia srší neuveriteľná energia. Naposledy sme ich videli na Slovensku len s ich DJ-setom, tentoraz pôjde o live koncert celej formácie v pôvodnej zostave,“ prezradili o blížiacom sa koncerte Stereo MCs organizátori z usporiadateľskej agentúry Ore Pole. Publikum ešte pred vystúpením Britov zahreje svojím DJ-setom jeden zo zakladateľov drumandbassovej scény na Slovensku – Galagha a po koncerte sa predstaví aj Sir Bakulu.

Už dlhší čas sa v súvislosti so Stereo MCs spomína aj nový album. Ako však povedal spevák Rob Birch, nechcú sa s novým materiálom ponáhľať a doprajú si čas. Nedočkavých fanúšikov potešili koncom minulého roka, keď vydali špeciálny CD box. Pôvodne prišlo nemecké vydavateľstvo s požiadavkou, aby vydali výber svojich najväčších hitov, s týmto nápadom sa kapela vôbec nestotožnila. „Hovorili sme si, že by to bolo trochu smutné. A rozhodli sme sa urobiť niečo kvalitnejšie. Britské vydavateľstvo nám navrhlo, aby sme vydali box všetkých našich albumov, vrátane skladieb, ktoré nikdy nevyšli, demo nahrávok, špeciálnych skladieb, remixov aj nových pesničiek, ktoré ľudia nemali šancu počuť. Chceli sme to urobiť zaujímavejšie a nie omieľať veci, ktoré každý počul už 50-krát,“ uviedol Rob Birch pre Songwritingma­gazine.co.uk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Stereo MCs