Jean-Michel Jarre sa rád vracia na Slovensko

Hudobník sa predstavil v Bratislave v rámci turné, počas ktorého propaguje najmä albumy Electronica 1: The Time Machine (2015) a Electronica 2: The Heart of Noise (2016).

14.11.2016 07:00
Jean Michel Jarre Foto: ,
Hudobník Jean Michel Jarre.
debata

„Pamätám si na moju prvú návštevu Bratislavy, bolo to pred ôsmimi rokmi, keď som u vás hral. Pamätám si to aj preto, lebo mi vaše mesto pripomínalo môj rodný Lyon. Bolo to úžasné, pristáť na letisku a presúvať sa nočným mestom, vidieť ho blikať a žiť, pulzovať a vtedy som si uvedomil jednu veľmi dôležitú vec. Keď som nahral album Oxygene (z roku 1976), chodilo mi veľmi veľa reakcií z celého sveta. Ozývali sa z Európy, Ameriky a azda najviac reakcií prišlo z bývalého Československa. Fascinujúce je to preto, že v tom čase vraj u vás vôbec nebolo jednoduché dostať sa k mojim nahrávkam, a tak je to pre mňa veľmi špeciálne. Je pre mňa veľmi dôležité, že aj v tej dobe som mal kontakt so svojimi poslucháčmi. Pre mňa je to symbol invázie, slobody. Bola to hudba, ktorú zakázali napríklad v Moskve, takže o to viac sa ma to dnes dotýka," povedal.

„Vždy sa rád vraciam na Slovensko, Bratislava je úžasná, vaša krajina ma vždy privíta s veľkým entuziazmom, podobne ako v Čechách a Maďarsku. Preto je pre mňa veľmi dôležité sa sem vracať. Je to vždy akoby po prvý raz," dodal.

Hudobník sa predstavil v Bratislave v rámci turné, počas ktorého propaguje najmä albumy Electronica 1: The Time Machine (2015) a Electronica 2: The Heart of Noise (2016). Na počinoch s ním spolupracovali napríklad Moby, Pete Townshend, Vince Clarke, Pet Shop Boys, Primal Scream, Hans Zimmer, Edward Snowden, Cyndi Lauper a ďalší. „Po tom, čo som celý život pracoval sám, je pre mňa veľmi dôležité spolupracovať na tvorbe s inými umelcami. Je pre mňa dôležité sa s nimi aj osobne stretnúť," vyjadril sa.

Jean-Michel Jarre plánuje vydať 2. decembra album Oxygene 3. „Je ešte veľa vecí, ktoré chcem uskutočniť a mám veľa snov. Snom každého umelca je, aby ten nasledujúci koncert alebo album bol lepší ako predchádzajúci," uviedol interpret, ktorý sa už predstavil okrem iného aj v Číne alebo Egypte.„Raz možno vystúpim aj na Mont Blancu," vyhlásil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vystúpenie #Jean-Michel Jarre