Zomrel spevák a šoumen Dan Nekonečný

Vo veku 52 rokov zomrel spevák a šoumen Dan Nekonečný, ktorý bol známy najmä ako člen formácie Šum svistu.

26.03.2019 12:59
debata (23)
Spevák Dan Nekonečný na archívnom zábere. Foto: Ivan Majerský, Pravda
Spevák Dan Nekonečný na archívnom zábere. Spevák Dan Nekonečný na archívnom zábere.

Známeho českého speváka Dana Nekonečného našli v utorok bez známok života v jednom z bytov v mestskej časti Praha-Řeporyje. Informáciu o jeho úmrtí potvrdil na Twitteri Pavel Novotný, niekdajší novinár a terajší starosta pražskej časti Řeporyje. „Daniel Nekonečný už nie je medzi nami,“ napísal.

„Môžem potvrdiť, že policajti vyrazili k nahlásenému mŕtvemu mužovi. Viac podrobností zatiaľ nemáme, kriminalisti sú na mieste,“ uviedla pre Novinky.cz hovorkyňa polície Andrea Zoulová.

Výrazný umelec bol známy aj filmovým divákom, zahral si v komédiách ako „Jak se krotí krokodýli“ (2006) či „Eliška má ráda divočinu“ (1999), kde boli jeho hereckými partnermi Bolek Polívka a Zuzana Stivínová.

Spevák, tanečník a zabávač, vlastným menom Daniel Konečný, sa narodil 29. júna 1966 v českých Boskoviciach. Na pódiách sa objavoval najčastejšie vo výraznej žltej farbe. Nielen vďaka nej sa stal neprehliadnuteľným umelcom, postaral sa o to aj jeho prejav. Jeho spevácke vystúpenia boli vždy plné farieb, ohňostroja veselosti či tropických prvkov. V minulosti bol lídrom skupiny Šum svistu, preslávili ho aj jeho vyhlásenia o „ministerstve rozkoší“.

Dan Nekonečný na archívnej snímke. Foto: Pravda
Dan Nekonečný Dan Nekonečný na archívnej snímke.

Jeho energia bola povestná a nákazlivá, na pódiu ho zväčša sprevádzali brazílske, sporo-odeté tanečnice. „Každý deň začínam ľadovým kúpeľom, potom si zaspievam a zatancujem na naše videoklipy na kanáli YouTube. Majú tú najsilnejšiu energiu, takže po ich zhliadnutí som spoľahlivo nabitý,“ povedal v roku 2016 v rozhovore pre Týden.

Dan Nekonečný počas vystúpenia v roku 2004.
Dan Nekonečný na archívnej snímke.
+3Dan Nekonečný počas vystúpenia v roku 2004.

Dan Nekonečný zostane v mysliach fanúšikov zapísaný ako extravagantný umelec, okolo ktorého sa neustále točili tanečnice, na pódiu horeli ohne a on spieval uprostred tohto ohňostroja pestrosti vždy skvelo naladený.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #vek #hudba #úmrtie #šoumen #Dan Nekonečný