To tu ešte nebolo. Elán zahrá svoje hity prvýkrát so symfonickým orchestrom

Najväčšie hity legendárnej hudobnej skupiny Elán s prvotriednym symfonickým telesom. Také spojenie zatiaľ žiadny fanúšik jednej z najslávnejších československých kapiel nikdy nepočul. A to sa teraz zmení.

28.01.2024 20:00
elan Foto:
Jožo Ráž počas koncertu skupiny Elán.
debata

Elán pridáva tretí koncert do najväčšej slovenskej haly a prvýkrát vo svojej kariére vystúpi so symfonickým orchestrom. Koncertným programom nazvaným ELÁN Rock Symphony ukončí 29. septembra 2024 tri za sebou idúce koncerty v Tipos aréne v Bratislave.

Vstupenky sa budú predávať výlučne v obmedzenej kapacite na sedenie a fanúšikovia ich nájdu na webe www.elan.sk a ticketportal.sk

Nedávno ohlásené dve koncertné vystúpenia v Bratislave a O2 aréne v Prahe kapela stihla vypredať v priebehu niekoľko týždňov. V momente keď vypredá aj ten tretí koncert stane sa prvou československou kapelou, ktorá trikrát za sebou zaplní najväčší hokejový štadión na Slovensku. Program ELÁN Rock Symphony sa uskutoční len jedenkrát a to exkluzívne v Bratislave.

Snahy prepojiť hudbu populárnej skupiny so symfonickým orchestrom sa objavovali v päťdesiatročnej histórii populárnej skupiny niekoľkokrát. Vždy ich však hudobníci zamietli.

Jožo Ráž: Elán si na koncertoch uctí pamiatku Vaša Patejdla
Video
Zdroj: TV Pravda

„Viac ako päťdesiat rokov som toto spojenie odmietal. Jednoducho som to tak necítil. Ale teraz, na konci kariéry to urobíme a myslím, že to bude bombové“, hovorí Jožo Ráž.

Pôjde o jedinečné prepojenie hitov, ktoré kapela produkuje viac ako 50 rokov. „Fanúšikovia nás budú vidieť a počuť v spojení, ktoré od nás zatiaľ nepoznajú. V rockovom štýle pred symfonickým orchestrom. Bude to pre nás aj pre nich jedinečný zážitok“, hovorí Jano Baláž a dodáva, že týmto koncertom sa kapela rozlúči so svojimi fanúšikmi vo svojom rodnom meste.

Skupina podľa neho veľmi starostlivo vyberala teleso, s ktorým najväčšie hity Elánu naštuduje. Nakoniec si vybrala Bohemia Symphony Orchestra of Prague na čele so šéfdirigentom Martinom Šandom. Ten má veľké skúsenosti zo spojenia rockovej a symfonickej hudby.

Jeho orchester absolvoval niekoľko európskych turné s rockovými skupinami Deep Purple, Europe nebo Alice Cooper. Pochváliť sa môžu tiež na spolupráci na projektoch so švédskou kapelou Sabaton, anglickou kapelou Kosheen alebo slávnym španielskym operným spevákom José Carrerasom a husľovou virtuózkou Vanessou Mae.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #Elán