Slávny ukrajinský orchester opäť na Slovensku. Odohral veľkolepú šou na námet svetoznámeho diela

Lords of the Sound je slávny ukrajinský symfonický orchester, ktorý predstavuje novú orchestrálnu kultúru s modernou príchuťou. Už niekoľko rokov prinášajú nezabudnuteľné a ohromujúce vystúpenia na námety slávnych diel a umelcov ako napríklad Hans Zimmer. Cez víkend odohrali v Bratislave veľkolepý koncert na podnet svetoznámeho diela Pán prsteňov založený na knižnej trilógii od spisovateľa Johna Ronalda Reuela Tolkiena.

13.02.2024 05:00
debata (19)

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Ukrajinský symfonický orchester Lords of the Sound
Video
Zdroj: mReportér: Jakub

Lords of the Sound sa stal jednou z najpopulárnejších hudobných skupín a počas sezóny organizujú niekoľko koncertných turné v mestách Ukrajiny i mimo nej. Ako uvádzajú na svojom webe, zloženie orchestra tvoria talentovaní mladí ľudia, ktorí prešli súťažným výberom a pôsobia v jednom z najlepších európskych súborov.

Výťažok z ich koncertov viackrát smeroval aj na podporu obrancov Ukrajiny. Na sociálnych sieťach uvádzajú, ako sa vďaka tvorivosti mladých hudobníkov podaril nákup termooblečenia, dronov alebo aj obrneného vozidla pre vojakov brániacich ich krajinu.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Koncert, Cigánski Diabli, Liptov, mReportér Čítajte viac Cigánski diabli urobili fantastickú šou. Na turné to rozbalili vo veľkom štýle
19 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ukrajina #symfonický orchester #mREPORTÉR