Shakira sa vyhne súdnemu procesu, po dohode s úradmi zaplatí pokutu

Kolumbijská speváčka Shakira uzavrela dohodu so španielskou prokuratúrou, aby sa vyhla súdnemu procesu, v ktorom čelila obvineniu z daňových únikov vo výške 14,5 milióna eur. Informovala o tom agentúra AFP s odkazom na dnešné prehlásenie sudcu barcelonského súdu, podľa ktorého popová hviezda súhlasila so zaplatením vysokej pokuty.

20.11.2023 13:00
Shakira Foto:
Shakira na ceste zo súdu.
debata

Štyridsaťšesťročná umelkyňa sa dnes dostavila do súdnej siene okolo 10:00 bez akéhokoľvek vyhlásenia pre médiá. Sudca krátko po tom oznámil, že speváčka uzavrela dohodu s prokuratúrou, aby sa vyhla súdnemu procesu kvôli obvineniu, že v rokoch 2012 až 2014 nezaplatila v Španielsku daň z príjmu vo výške 14,5 milióna eur. V rámci dohody, ktorá znamená koniec súdneho procesu, obžaloba vymenila trest odňatia slobody za pokutu, uviedol sudca.

Shakira sa dostala do problémov so španielskou justíciou kvôli daňovým pravidlám, ktoré určujú, že pokiaľ rezident trávi na španielskom území viac ako polovicu roka, musí tam tiež platiť dane. Speváčka má úradne trvalé bydlisko na Bahamách a tvrdila, že nijako nepochybila. Prokuratúra po nej žiadala trest vyše osem rokov väzenia a pokutu 23 miliónov eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #hudba #Shakira