Nového Jánošíka videlo už 31-tisíc ľudí

Najnovšie filmové spracovanie príbehu o najznámejšom slovenskom ľudovom hrdinovi s názvom Jánošík - Pravdivá história prilákalo počas debutového víkendu do slovenských kín viac ako 31-tisíc ľudí.

14.09.2009 17:54
Václav Jiráček - Jánošík Foto:
Herec Václav Jiráček ako Juraj Jánošík.
debata

Snímka poľských režisérok Agnieszky Holland a Kasie Adamik teda zaznamenala druhý najlepší otvárací víkend v histórii slovenského filmu, hneď za filmom Bathory (2008), na ktorý bolo počas otváracieho víkendu v júli 2008 zvedavých presne 35 925 divákov. „Som veľmi spokojná, výsledok je dokonca nad naše očakávania. Mňa obzvlášť teší, že návštevnosť filmu má stúpajúcu tendenciu – najviac divákov sme mali v nedeľu, a že na predstaveniach tvorí väčšinu mladý divák,“ povedala distribútorka filmu Denisa Biermannová.

Veľkofilm Jánošík – Pravdivá história je na Slovensku distribuovaný pre veľký záujem kín v netradične vysokom počte 21 kópií (z toho 4 digitálne) a zatiaľ ho mohli vidieť diváci v 13 najväčších kinách Slovenska v 12 mestách na 239 predstaveniach. V nasledujúcich dňoch a týždňoch príde postupne Jánošík do každého kina na Slovensku. O film Jánošík – Pravdivá história už prejavili záujem aj v zahraničnej distribúcii.

debata chyba