Hugh Howey - Silo. Drsný život v podzemí

Ponúkame vám záhadný triler, ktorý sa môže páčiť napríklad milovníkom Dana Browna. „Posledné zvyšky ľudstva žijú v podzemí. Jedna žena sa rozhodne prebádať, ako sa tam dostali.“

23.06.2014 07:00
debata
Hugh Howey - Silo. Foto: Ikar
Hugh Howey - Silo Hugh Howey - Silo.

Takto dvomi vetami opísal Hugh Howey exkluzívne pre slovenských čitateľov svoju knihu Silo, ktorá sa dostala do TOP 5 najúspešnejších sci-fi kníh na portáli Amazon a vo svete spôsobila doslova ošiaľ. Práve vyšla v slovenčine a pripravte sa na špičkový triler, ktorý nebudete chcieť odložiť.

Novinka SILO opisuje svet, ktorý sa stal neobývateľným. Posledným útočiskom ľudí, ktorým sa podarilo prežiť, je obrovské, vyše stoposchodové podzemné silo. Ľudia sa tu rodia, žijú a pracujú, aby sa po smrti stali výživou pre rastliny na farmách.

Pohyb po sile je možný iba po točitom schodisku, mnohí obyvatelia sa preto od svojho rodiska za celý život nevzdialia viac než niekoľko poschodí.

Platia tu prísne pravidlá, pôrodnosť podlieha kontrole, iná ako oficiálne schválená láska je neprípustná.

Pozrite si TRAILER na novinku SILO

Výhľad na zem sprostredkúvajú kamery a veľké obrazovky, no rozprávať či dokonca snívať o povrchu je zakázané. Trestom je, paradoxne, vyhnanstvo na vytúžený povrch zeme, z ktorého niet návratu. Súčasťou trestu je čistenie kamier.

Ale prečo z doterajších odsúdencov ani jeden neodmietol vykonať túto povinnosť?

Hugh Howey - Silo. Foto: Ikar
Hugh Howey - Silo Hugh Howey - Silo.

SILO je špičkový triler o snahe dopátrať sa pravdy o podzemnom živote a zámeroch tajomného IT oddelenia, ktoré má v tejto uzavretej spoločnosti podozrivo výnimočné postavenie. Autor Hugh Howey priznáva, že najmä kvôli hlavnému hrdinovi tvoria väčšinu fanúšikov Sila ženy, ktoré poväčšine nečítajú sci-fi. Román často porovnávajú s Hrami o život.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #Hugh Howey #Silo