Jozef Hvorecký: Testament vedca

Prečo sa nositeľ Nobelovej ceny nemôže stať profesorom na slovenskej univerzite? Vládne školstvu solidarita neschopných? Prečo zlyhali všetky porevolučné reformy vzdelávania? Autor nielen kritizuje, ale akademickej obci a širokej verejnosti navrhuje rýchle, efektívne a úsporné riešenia.

07.06.2015 05:05
debata
Jozef Hvorecký:  Testament vedca Foto: Premedia
Jozef Hvorecký: Testament vedca Jozef Hvorecký: Testament vedca

Testament vedca je vtipný, desivý a prenikavý pohľad na stav slovenského školstva a vedy. Kniha vychádza z blogov, ktoré vychádzali na pokračovanie a vyvolali široký ohlas a diskusiu.

Jozef Hvorecký (1946) je profesorom na Vysokej škole manažmentu a učí aj na Liverpoolskej univerzite. V minulosti pôsobil na troch slovenských univerzitách a v mnohých akademických inštitúciách v Európe i v zámorí. Pôvodne matematik, neskôr informatik sa dnes zaoberá najmä znalostným manažmentom a využívaním informačných a komunikačných technológií vo vzdelávaní.

„Autor s nadhľadom poukazuje na absurdné problémy, s ktorými sa stretávajú pracovníci v oblasti vzdelávania a vedy. Zároveň analyticky ukazuje, ako veci riešiť inak. Neponúka jednoduché recepty, ale systémové zmeny,“ napísal o knihe Vladimír Burčík, psychológ, odborný asistent na Filozofickej fakulte UK.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižná novinka #Jozef Hvorecký #Testament vedca