Prvotinu spisovateľky Slávky Koleničovej krstila jej konkurentka

Manžel spisovateľky Slávky Koleničovej zobral rukopis a zaniesol ho priamo do vydavateľstva. Ona sama by vraj odvahu nikdy nenabrala.

04.09.2009 12:44
Slávka Koleničová Foto:
Slávka Koleničová so svojou knižnou prvotinou, Nádej stratených duší.
debata

S autorkami ženských románov sa na Slovensku priam roztrhlo vrece. Svoju prvotinu pokrstila ďalšia z nich, Slávka Koleničová. Jej kniha má romantický názov Nádej stratených duší a krstnou mamou sa stala spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková. „Knihu som sa rozhodla pokrstiť pierkami, pretože príbeh sa začína aj končí zmienkou o anjeloch,“ hovorí spisovateľka.

Hoci ide o jej prvotinu, Slávka Koleničová píše už od štrnástich rokov. „Svoje poviedky som schovávala do zásuvky a mala som strach ich niekomu ukázať. Písala som si romantické príbehy viac menej sama pre seba a neverila som, že by to mohlo niekoho zaujímať. Prvým čitateľom mojich dielok bol manžel, ktorý ich odniesol rodine a odozvy boli dobré. Ale ja som nenabrala odvahu ich ponúknuť nejakému vydavateľstvu. Tak jedného dňa manžel zbalil román a odniesol ho priamo do Ikaru,“ spomína Slávka Koleničová, ktorá si za krstnú mamu vybrala svoju skúsenejšiu konkurentku Táňu Keleovú-Vasilkovú preto, že ju ako spisovateľku veľmi obdivuje.

Knižnú novinku Táňa Keleová-Vasilková nielen pokrstila, ale navyše prekvapila informáciou, ktorá zaujme predovšetkým fanúčišky jej romantických príbehov. „Do Ikaru som odniesla svoj v poradí dvadsiaty román a keď pôjde všetko podľa plánu, mal by vyjsť v novembri,“ potvrdila naša najčítanejšia autorka.

debata chyba