Na Lovestreame vystúpi 50 Cent aj Tiesto. Organizátori zverejnili ďalších headlinerov

Po prvých dvoch úspešných ročníkoch multižánrového festivalu Lovestream, kde sa na Slovensku predstavili také hviezdy ako Red Hot Chili Peppers, Dua Lipa, The Killers, Martin Garrix, Hardwell a Imagine Dragons, ktorí prilákali v posledný deň festivalu viac ako 60 000 návštevníkov, prichádza v poradí už tretí ročník Lovestream festivalu 2024.

26.04.2024 07:15
50 Cent Foto:
Raper 50 Cent.
debata

Open air festival Lovestream sa bude opäť konať na starom letisku v bratislavských Vajnorochpočas troch dní od 16. do 18. augusta 2024. Na ploche viac ako 100 futbalových ihrísk sa predstavia svetoví a domáci interpreti.

Lovestream festival oznámil 19. apríla prvú vlnu interpretov, ktorí na Lovestream festivale vystúpia. Patrí medzi nich britská speváčka Rita Ora, svetové DJske duo Dimitri Vegas & Like Mike, americký spevák Ray Dalton, škótsky hudobník Tom Walker, izraelský spevák Dennis Lloyd, slovinská rocková skupina Joker Out, arménska speváčka Rosa Linn, nemecký DJ Tujamo či holandský DJ HI-LO.

Festival Lovestream s radosťou oznamuje ďalších interpretov a headlinerov, ktorí na treťom ročníku vystúpia.

Snímka z festivalu Lovestream 2023.
Atmosféra nemá chybu.
+7Počas prvého dňa festivalu sa na pódiu...

50 Cent

50 Cent, rodným menom Curtis James Jackson III, je oceňovaný raper, podnikateľ, herec a producent z Queensu v New Yorku. Tento držiteľ ceny Grammy, ktorý je považovaný za jedného z najtalentova­nejších a najplodnejších hudobných umelcov svojej doby, sa preslávil svojím debutovým albumom Get Rich or Die Tryin', ktorý prekonal všetky rekordy, a odvtedy predal viac ako 30 miliónov albumov po celom svete a získal množstvo prestížnych ocenení.

Jackson využil svoju hviezdnu silu na to, aby prekročil hranice bezkonkurenčného úspechu ako podnikateľ, herec a producent. V súčasnosti má za sebou najväčšiu premiéru seriálu v histórii na stanici Starz s filmom Power Book II: Ghost. Jackson si vybudoval prosperujúcu televíznu a filmovú kariéru ako najlepší producent vo svojej triede a zároveň ako hviezda. V roku 2005 založil spoločnosť G-Unit Film & Television.

Tiesto

Tiesto je holandský DJ a hudobný producent. Časopis Mix ho v ankete medzi fanúšikmi v rokoch 2010/2011 zvolil za „najväčšieho DJa všetkých čias a v roku 2013 ho čitatelia časopisu DJ Mag zvolili za „najlepšieho DJa za posledných 20 rokov. Podľa mnohých zdrojov je tiež považovaný za krstného otca EDM – teda elektronickej tanečnej hudby.

Jeho remix skladby „Silence“ od Delerium so Sarah McLachlan z roku 2000 ho odhalil mainstreamovejšiemu publiku. V roku 2001 vydal svoj prvý sólový album In My Memory, ktorý mu priniesol niekoľko veľkých hitov, ktoré odštartovali jeho kariéru.

Časopis DJ Magazine ho vo svojej každoročnej čitateľskej ankete Top 100 DJs tri roky po sebe, od roku 2002 do roku 2004, vyhlásil za svetového DJa číslo 1. Aktuálne nabral nový vietor do plachiet skladbami The Business a Waterslides.

Cyril

Austrálsky DJ a producent, ktorý vystupuje pod umeleckým menom Cyril. Aktuálne valcuje všetky rádiá hitom Stumblin 'In. CHASE & STATUS Chase & Status je elektronická hudobná producentská dvojica z Londýna, ktorú tvoria Saul Milton a Will Kennard.

Okrem toho s nimi na live koncertoch vystupujú aj MC Rage & Andy Gangadeen. Drum and bassová dvojka funguje spolu už od roku 2003 a na konte majú množstvo hudobných ocenení. Ich najnovší hudobný počin sa volá Baddadan.

The Kolors

The Kolors, popovú skupinu s koreňmi vo funku a discu, tvorí Antonio Stash Fiordispino (spevák a gitara), Alex Fiordispino (bicie) a Dario Iaculli (basgitara). Kapela pochádza z Milána, z undergroundovej klubovej scény. Ich prelom prišiel v roku 2015, keď získali víťazstvo v Amici, hlavnej talianskej televíznej súťaži talentov. Ich debutový album sa volal Out. Valcovali hitom Everytime.

Udržiavajúc si silnú pozíciu na živých vystúpeniach, skupina v roku 2022 vyrazila na letné turné, a odohrala viac ako 70 koncertov pre viac ako 500-tisíc divákov. V roku 2023 podpísala zmluvu so spoločnosťou Warner Music Italy, predstavili nový umelecký smer s hitom ITALODISCO. Tento rok vo februári skupina predstavila svoj najnovší singel UN RAGAZZO UNA RAGAZZA na prestížnom festivale Sanremo.

Fast Boy

Fast Boy vznikli v roku 2021 v Berlíne a tvoria ich bratia Lucas a Felix Hainovci. Vo svojej doterajšej kariére spolupracovali okrem iných s Meduzou, Elley Duhé, Tiëstom, Afrojackom, Alokom, Ofenbachom, Öwnbossom a Arminom Van Buurenom. V roku 2022 vydali singel Castle s Hugel a Alle Farben. Hitom sa stala pieseň Bad Memories.

Welshly Arms

Welshly Arms je americká blues – rocková skupina z Clevelandu v Ohiu v USA. Kapela pôsobí od svojho debutu v roku 2013, keď vydala EP Welcome. Kapela píše, produkuje a nahráva všetok svoj materiál v Clevelande. Ich názov je odkazom na fiktívny hotel v skeči Willa Ferrella v Saturday Night Live.

Hudba Welshly Arms sa objavila v traileroch k dvom filmom – The D Train v hlavnej úlohe s Jack Blakom a vo filme The Hatelful Eight režírovanom Quentinom Tarantinom. Pieseň Sanctuary zaznela v 3. sérii seriálu Lucifer a vo finále 2. série seriálu 9–1–1.

Pieseň skupiny „Legendary“ sa objavila aj na konci jednej z epizód seriálu Odtiene modrej a bola použitá aj v menu soundtracku populárnej videohry Asphalt 9: Legends.

Macklemore

Ben Haggerty známy ako Macklemore je americký raper a hudobník. Hudbu začal tvoriť nezávisle v roku 2000 a v súčasnosti spolupracuje s producentom Ryanom Lewisom, huslistom Andrewom Joslynom a trúbkarom Owuorom Arungom.

Hoci nepochádza z hudobnej rodiny, už ako ročný sa stretol s hip hopom, v 14tich už písal texty. Rok 2014 znamenal v jeho kariére obrovský úspech. Spoločne s Ryanom Lewisom získali až 4 hudobné ceny Grammy. Bodovali s piesňou Thrift Shop.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #hudba #Lovestream