Náhle zomrel spevák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali

Spevák Daniel Vali, ktorý bol členom českej skupiny Maxim Turbulenc, zomrel náhle vo veku 53 rokov. Kapela to potvrdila na svojich sociálnych sieťach. Príčinou smrti bol pravdepodobne infarkt.

13.04.2024 11:25
Daniel Vali Foto:
Daniel Vali
debata (25)

Ako prvý zverejnil informáciu o úmrtí hudobníka server CNN Prima NEWS.

Tento rok by Vali s kapelou oslávil 30 rokov na hudobnej scéne. „Ešte včera sme spolu hovorili, bol v úplnej pohode, plný elánu. Je to hrozné. Vôbec nemôžem veriť tomu, čo sa stalo,“ povedal pre CNN Prima NEWS Valiho kolega z Maxim Turbulenc Tomáš Bača alias Timi. „Dan bude veľmi chýbať. Bol to úžasný chalan, super človek. Rád rozdával radosť, vedel skvele baviť ostatných.“

Daniel Vali zomrel náhle počas večere, na ktorej bol spolu s priateľmi vrátane bubeníka skupiny Divokej Bill. Na miesto okamžite dorazili záchranári, ktorí ho oživovali takmer hodinu, no bez úspechu. Príčinou smrti bol zrejme infarkt.

Maxim Turbulenc je česká popová skupina, ktorá vznikla v roku 1994. Jej zakladateľmi sú Pavel Vohnout, Daniel Vali a Petr Panocha. Do povedomia sa dostali najmä tým, že prerábali ľudové piesne na diskotékové hity. Počas svojho pôsobenia vydali množstvo albumov. Ich najznámejším hitom je Jede jede mašinka.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #úmrtie #Maxim Turbulenc #Daniel Vali