Televízne tipy Pravdy: Trabant na cestách svetom aj odhalené tajomstvá hotela Royal Palace

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 6. do 13. októbra. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

07.10.2016 09:00
Teória chaosu Ryan Reynolds Foto:
Výsledkom snímky Teória chaosu v hlavnej úlohe s Ryanom Reynoldsom je mnoho komických situácií.
debata

Piatok: 7. 10.

Trabantom z Austrálie do Ázie, Dvojka, 16.05
Najznámejší český cestovateľ súčasnosti Dan Přibáň podnikol svoju dosiaľ najnáročnejšiu expedíciu. Legendárnu partiu bláznov doplnilo pár nováčikov, ktorí majú (doslova) o koliesko navyše. Posádky dvoch žltých trabantov, poľského Fiatu alebo Malucha, Čezety, Jawy a dokonca aj dvoch invalidných vozíkov vyrazili z austrálskeho mesta Perth a počas polročnej dobrodružnej výpravy prešli Východný Timor, Indonéziu, Malajziu a Thajsko.

Teória chaosu, Film+, 17.25
Frank Allen (Ryan Reynolds) je zvyknutý všetko dôkladne analyzovať. Celý život, každú jeho jednu minútu má naplánovanú do detailu. Jeho presne vypočítaný svet však zrazu dostane odchýlku. Výsledkom je totálny chaos a mnoho komických situácií. Film s happy endom a mnohými známymi situáciami dokonca ani nenudí.

Já, Mattoni: Útek, ČT 1, 20.00
Historický seriál o Heinrichovi Mattonim pokračuje ďalšou časťou Útek. Pokračuje aj boj medzi Mattonim a jeho ženou. Neférovo a nezmyselne. Rozširujú sa nepravdivé správy o zlom zdravotnom stave podnikateľa a o možnom poškodení mozgu, ktoré má na svedomí vysoká horúčka.

Sobota: 8. 10.

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska: Vietnamský masaker, Dvojka, 23.10
Kriminálne prípady, ktoré sa skutočne v minulosti stali. Nie však za hranicami, ale u nás na Slovensku. V Bratislave sa pred dvadsiatimi dvoma rokmi odohral masaker v skladoch na Starej Vajnorskej ceste. Pozrite si súčasný pohľad na jeden z dvadsaťštyri najznámejších kriminálnych prípadov na Slovensku očami expertov, vyšetrovateľov aj pôvodných svedkov.

Nedeľa: 9. 10.

Údolí včel, ČT 2, 21.40
Historický príbeh Františka Vláčila sa odohráva v drsných reáliách temného stredoveku. Rozpor medzi vynútenou príslušnosťou k asketickému križiackemu rádu a túžbou po slobodnom živote je nosnou témou Údolia včiel. Fanatický rytier Armin von Heide (Jan Kačer) prenasleduje svojho priateľa Ondreja (Petr Čepek), potomka českého zemianskeho rodu, ktorý utiekol a vracia sa späť domov.

Historický príbeh Františka Vláčila Údolí včel... Foto: Filmové studio Barrandov/Jan Kuděla
Údolí včel Historický príbeh Františka Vláčila Údolí včel sa odohráva v drsných reáliách temného stredoveku.

Bobule, CS Film, 20.00
Letná komédia nás zavedie do moravskej vinice. Príbeh dvoch kamarátov – mestského povaľača Honzu (Kryštof Hádek) a podvodníka Jirku (Lukáš Langmajer), ktorý bravúrne „oblbuje“ ženy. Kamaráti z mokrej štvrte kšeftujú s bytmi a autami, a vlastne so všetkým, čo im príde pod ruky. Zo zabehnutých koľají vytrhne Honzu správa o tom, že jeho moravský dedo je vážne chorý. Rozhodne sa mu splniť jeho životný sen…

Pondelok: 10. 10.

Vojna v hoteli Royal Palace, Film Box, 21.00
Dáte šancu tejto francúzskej crazy komédii? Od septembra 1940 do augusta 1944 množstvo luxusných hotelov zabrali Nemci, ktorí ich využívali ako svoje veliteľstvá – čím zároveň umožnili hotelovému personálu mať výborný prehľad o všetkých svojich aktivitách a tajomstvách. Presne taký bol aj prípad hotela Royal Palace.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy #Trabantom z Austrálie do Ázie #Teória chaosu #Já Mattoni