Ako oslávia Veľkú noc na hrade Beckov? Hostí čakajú vajíčka, korbáče aj tvorivé dielne

Hrad Beckov je pre návštevníkov otvorený už od polovice februára, tá najlepšia zábava však prichádza od jari. Počas veľkonočných sviatkov pripravili na hrade pre deti tradičné hľadanie troch rôznofarebných vajíčok za sladkú odmenu, remeselné stánky, tvorivé dielne a workshopy.

29.03.2024 08:00
Beckov Foto:
Na hrade Beckov už tradične slávia veľkonočné sviatky s aktívnym programom pre deti aj pre dospelých.
debata
Vypočujte si audioverziu článku - číta Lukáš, hlas umelej inteligencie.
Našli ste chybu? Dajte nám vedieť.

„Hľadanie veľkonočných vajíčok poteší nejedno dieťa. Pripravili sme aj remeselné stánky, tvorivé dielne a workshopy (drotárska dielňa a výstava, pletenie korbáčov), maľovanie na tvár, dobová kuchyňa ako aj hradné hospodárstvo s živými ovečkami, zajačikmi, sliepočkami a kozičkou Amálkou,“ pozýva Peter Pastier, riaditeľ neziskovej organizácie Hrad Beckov.

Počas sviatkov bude sprístupnená aj stála expozícia v západnom paláci. Z technických dôvodov sa nebude sprevádzať, ale návštevníci si budú môcť vyskúšať napríklad drôtenú košeľu, nazrieť cez kukátkové steny do kúpeľa hradného pána alebo do hradnej kuchyne.

Strmé bralo nenechá človeka na pochybách, že má... Foto: Milan Kráľ, Pravda
Beckov, hrad Strmé bralo nenechá človeka na pochybách, že má pred sebou Beckovský hrad. Pri pohľade z opačnej strany by však už pochybnosti vznikli.

Benefičné pletenie korbáčov

Vo veľkonočnú sobotu a nedeľu v spolupráci s o.z. NO LIMITS FOR NATY organizujú na hrade benefičný predaj korbáčov. Výťažok z predaja veľkonočných korbáčov bude použitý na účel pomoci pre nášho malého kamaráta Lea Paceka z Beckova, ktorý trpí akútnou lymfoblastovou leukémiou. Ide už o tretí ročník podujatia.

Fénix – kultúrna pamiatka roka

Ešte do 2. apríla sa môžu záujemcovia zapojiť do súťaže nadácie Fénix a hlasovať za najkrajšiu obnovu kultúrnej pamiatky v roku 2023. „Budeme samozrejme radi, ak dáte hlas západnému palácu hradu Beckov,“ vyzýva Peter Pastier.

Hrad Beckov Čítajte viac Nedobytný hrad Beckov: Ubránil sa Turkom, ale nie požiaru

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hrad Beckov