Pomsta na podpätkoch

Keď v skutočnom svete žena po rokoch manželstva zistí, že jej muž je prvotriedny záletník, je to neraz tá najhoršia skúsenosť v jej živote. V romantickej komédii Nicka Cassavetesa Jedna za všetky sa však práve potupa, sklamanie a bolesť podvádzanej manželky premenia na životný zvrat k lepšiemu. Nuž, kde už sa lepšie sníva, ako v kinosále? Možno len doma na gauči s téglikom zmrzliny na kolenách...

19.05.2014 09:00
web JEDNAZAVSETKY Foto:
Zľahka hysterická žena v domácnosti Kate (Leslie Mann) sa s manželovou neverou vyrovnáva po svojom.
debata

Manželka a milenky

Slávna hollywoodska blondínka Cameron Diaz, kyprá hviezdička Kate Upton, výrečná komička Leslie Mann, prostoreká raperka Nicki Minaj aj dánsky fešák Nikolaj Coster-Waldau, známy vďaka seriálu Hry o tróny. Tí všetci sa stretli v komédii, ktorá je priam stvorená na „rýchloliečbu“ zranenej ženskej duše. No len za predpokladu, že sa do tohto rehabilitačného procesu nebude zapájať aj rozum. Nedostatok originálnych podnetov by ho mohol veľmi rýchlo omrzieť.

Všetko sa začína v okamihu, keď sa Carly rozhodne prekvapiť svojho nového priateľa nečakanou návštevou, vo dverách však narazí na manželku, o ktorej dosiaľ nič nevedela. Vzťah týmto považuje za skončený, lenže do chúlostivej situácie ju naspäť vtiahne jej sokyňa, podvádzaná manželka Kate nemôže odolať pokušeniu vymámiť z mužovej milenky nechutné detaily ich zakázaného vzťahu. Onedlho sa ukáže, že pekný Mark toho stíhal ešte oveľa viac a do klubu jeho ukrivdených expartneriek sa pridáva mladučká sexbomba Amber. Pôjde im, ako inak, o šťavnatú pomstu.

Po prúde bizarností

Utopická vzťahová šaráda Jedna za všetky je vyčerpávajúcou prehliadkou ošúchaných klišé, predvídateľných zvratov a kŕčovitého humoru. Odohráva sa v povrchnom svete, kde na prekonanie animozity medzi ľuďmi stačia tri správne vychladené drinky a profesionálnym podvodníkom dokáže dať osudový šach-mat každá priemerne úspešná lúštiteľka sudoku. Nemožno jej však uprieť dynamiku, vďaka ktorej je pomerne ľahké aj lákavé dať sa tokom bizarných udalostí bezhlavo unášať až do upokojujúcej náruče neodmysliteľnému „happy endu“.

Ak máte práve potrebu dať sa ošialiť, že ľudia nie sú až takí zlí, a keď aj náhodou sú, tak si to náležite odskáču, traja pochabí mušketieri na podpätkoch v kine čakajú práve na vás. No nehovorte, že vás nik nevaroval.

Hodnotenie Pravdy: 2,5 / 5

Jedna za všetky / USA 2014 / réžia: Nick Cassavetes / scenár: Melissa Stack / hudba: Aaron Zigman / hrajú: Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton, Nikolaj Coster-Waldau, Nicki Minaj a iní / dátum slovenskej premiéry: 8. Máj

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kate Upton #Cameron Diaz #Jedna za všetky