Zimný Uprising hreje jamajským reggae

Je to viac ako len hudobný žáner, reggae nesie v sebe filozofiu, ktorá upozorňuje na dôležitosť mieru v srdciach ľudí a dodáva im slobodu. Svoju dávku reggae v hojdavom rytme dostanú fanúšikovia už po šiesty raz aj v zimnom období na Uprising Winter Eddition. Festival sa koná v piatok v bratislavskom Ateliéri Babylon a vystúpia reggae hviezdy z Jamajky Anthony B a speváčka Tanya Stephensová.

19.11.2015 09:03
uprising tanya stephens Foto:
Jamajská speváčka Tanya Stephensová.
debata

Slovenské publikum si získal Anthony B aj v lete, keď vystúpil na bratislavských Zlatých pieskoch v rámci Uprising Reggae Festivalu. Jeho energický koncert, počas ktorého bol spevák v ustavičnom pohybe, patril k vrcholom festivalu. „Tešiť sa môžete na obrovskú smršť pozitívnej energie, keď na pódiu predstaví svoje najväčšie hity,“ uvádzajú organizátori. Okrem známych kúskov ako World a Music, Good Life či Police odohrá aj skladby zo svojho nového albumu Tears of Luv.

Jamajské reggae zastúpi aj speváčka Tanya Stephensová. Do povedomia verejnosti sa dostala v deväťdesiatych rokoch, hit It's a Pity jej priniesol medzinárodné uznanie a patrí k elite jamajského reggae. „Vo svojich skladbách sa venuje sociálnym témam a spoločenskému tabu. Na konte má množstvo úspešných hitov, kde prirodzene prechádza z chytľavých popových refrénov do melodického raggamuffin štýlu a miestami aj hovoreného slova,“ hovoria o jamajskej hudobníčke organizátori festivalu.

Uprising nie je striktne len o reggae hudbe. Zimná edícia festivalu ponúkne aj alternatívny americký hiphop newyorského hudobníka Afu-Ra. Domácu scénu zastúpi akustický projekt Serpico Acoustic, za ktorým stojí člen formácie Medial Banana Erik Šulc. Práve Serpico Acoustic otvoria svojím koncertom piatkový festival. Vstupenky na festival sú stále v predaji.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Uprising Reggae Festival #Anthony B #Serpico AcousticTanya Stephens