Sandra Bullocková získala prvú významnú cenu

Zlatý glóbus získala na tretí pokus. Ale tiež po viac ako dvadsiatich rokoch. Herečka Sandra Bullocková premenila jednu z dvoch tohtoročných nominácií. Glóbus za najlepší ženský herecký výkon v dráme The Blind Side jej v Beverly Hills odovzdal herec Mickey Rourke.

18.01.2010 17:46
Sandra Bullock Foto:
Herečka Sandra Bullock si odniesla cenu za najlepší dramatický ženský herecký výkon. Získala ho za rolu vo filme The Blind Side.
debata

„Robiť drámu, ktorá je takým úžasným príbehom, že inšpirovala ľudí, ma skutočne uspokojilo,“ povedala Bullocková pre internetovú stránku etonline.com.

A ešte v piatok, keď si za rovnaký film preberala ocenenie Critics' Choice Movie Award, prekvapila Bullocková svet vášnivým bozkom, ktorý vtisla Meryl Streepovej. Herečky sa na javisku stretli, keď získali od kritikov rovnaký počet hlasov a po cenu si prišli obe. Streepová bodovala za rolu vo filme Julie & Julia.

V dráme so športovou tematikou The Blind Side sa štyridsaťpäťročná Sandra Bullocková predstavila ako obetavá matka rodiny, ktorá prichýli chudobného a nevzdelaného afroamerického chlapca Michaela. Objaví v ňom skrytý talent a pomôže mu naplniť sen stať sa hráčom amerického futbalu.

Zlatý glóbus, ktorý za túto úlohu Bullocková získala, je jej prvým takýmto ocenením po viac ako dvadsiatich rokoch vo filmovej brandži.

Úspech nie je pre túto herečku nič samozrejmé. S jej kariérou je to ako na hojdačke. Raz žne úspechy, potom príde do kín s úplnými prepadákmi.

Jej prelomovou rolou bolo účinkovanie vo filme Demolition Man z roku 1993. Aj keď bola za výkon po boku Sylvestera Stalloneho nominovaná na Zlatú malinu za najhoršiu herečku roku 1993, film jej zabezpečil sľubnú kariéru. O rok prišiel akčný film Nebezpečná rýchlosť, ktorý sa stal veľkým hitom. Keď však Bullocková stavila na jeho druhé pokračovanie, stal sa z neho úplný prepadák.

Predošlé nominácie na Zlatý glóbus získala Sandra Bullocková za úlohy vo filmoch Miss špeciálny agent z roku 2000 a Kým si spal z roku 1995. Tento rok bola nominovaná aj za úlohu vo filme Návrh.

debata chyba