Film o Amy Winehouse? Jej rodina hovorí možno

Otec speváčky Amy Winehouse nevylučuje, že by o nej mohol vzniknúť film. Potvrdil to jeho hovorca. Ešte začiatkom tohto týždňa pritom Mitch Winehouse zmaril nádeje fanúšikov, keď nechcel povoliť použitie dcériných piesní vo filme, čím by znemožnil jeho vznik.

16.12.2011 06:00
Amy Winehouse Foto:
Speváčka Amy Winehouse prichádza na súd v Londýne.
debata

Podľa magazínu Entertainment Weekly by však proti snímke rodina nemala výhrady, ak by ju tvorcovia urobili citlivo. „Mitch a rodina by zvážili nápady na film, ale len ak by si boli istí, že bude pravdivý,“ vyjadril sa hovorca Mitcha Winehousea.
Otec zosnulej speváčky zároveň na sociálnej sieti Twitter vyvrátil klebety, že jeho dcéru stvárni Lady Gaga, ktorá patrí k veľkým obdivovateľkám Amy. Vyhlásila o nej, že navždy zmenila populárnu hudbu a keď sa v júli dozvedela o jej úmrtí, bola vraj taká šokovaná, že 48 hodín nemohla rozprávať.

Amy Winehouse vyšiel 5.¤decembra posmrtný album Lioness: Hidden Treasures, ktorý sa vyšvihol na čelo britského rebríčka. Podľa speváčkinho otca by rodina album nikdy nedovolila vydať, keby nebol kvalitou porovnateľný s úspešnými nahrávkami Frank či Back To Black. Mitch Winehouse navyše o dcére pripravuje aj knihu. Výťažok z jej predaja by mal ísť na konto Nadácie Amy Winehouse, ktorú založili v septembri, kedy by sa hudobná hviezda dožila 28 rokov.

Speváčka, ktorá počas kariéry získala päť ocenení Grammy, skonala vo svojom londýnskom dome 23. júla 2011. Príčinou jej úmrtia bola konzumácia veľkého množstva alkoholu. Vyšetrovatelia žiadne ilegálne látky v jej organizme nezaznamenali.

debata chyba