Zomrel člen Činohry SND Vladimír Obšil

Vo štvrtok 30. marca vo veku 65 rokov zomrel člen Činohry Slovenského národného divadla (SND) Vladimír Obšil. Na sociálnej sieti o tom informuje Divadelný ústav (DÚ), pre TASR informáciu potvrdila aj tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

31.03.2023 09:46 , aktualizované: 18:39
Vladimír Obšil Foto:
Vladimír Obšil
debata

DÚ pripomína, že členom činoherného súboru SND bol Obšil od roku 1981. „Jeho dynamické herectvo so zmyslom pre decentnú karikatúru, ale aj sugestívne stvárnenie postáv, charakteristických svojou úprimnosťou a vierou v dobro, obohacovali inscenácie našej prvej divadelnej scény vyše 40 rokov,“ uvádza DÚ.

Vladimír Obšil na doskách SND

Pozrite si úlohy Vladimíra Obšila

Fotogaléria
S Janou Oľhovou v hre Pohreb alebo svadba v...
V inscenácii Zmierenie alebo dobrodružstvo pri...
+6So Zuzanou Fialovou v inscenácii Aj kone sa...

Vladimír Obšil sa narodil v Prachaticiach v Českej republike. Štúdium na VŠMU ukončil v roku 1981, odkedy je i členom Činohry SND, kde stvárnil množstvo postáv. Prvú ešte ako vysokoškolák v hre Belasé kone na červenej tráve. Z najznámejších treba spomenúť divadelné hry ako Sen noci svätojánskej, Lakomec, Caligula či Portugália. Účinkoval vo viacerých filmoch, seriáloch a rozhlasových hrách.

Dodáva, že Obšil tiež účinkoval vo viacerých filmoch, seriáloch a rozhlasových hrách. Naposledy ho diváci a diváčky mohli vidieť vo filme Martina Šulíka Muž so zajačími ušami.

Pietna spomienka na Vladimíra Obšila sa uskutoční vo štvrtok 6. apríla 2023 o 11.30 hod. v novej budove SND.

Richard Stanke Čítajte viac Čomu sa zapredal herec Richard Stanke?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Činohra Slovenského národného divadla