Dobrý festival opäť spojí IMT Smile s Lúčnicou

Prešovský Dobrý festival už deviatykrát odštartuje letnú festivalovú sezónu na východnom Slovensku. Kým minulý rok sa konal v prešovskom amfiteátri, teraz sa po troch rokoch vráti na prírodné kúpalisko Delňa.

19.06.2015 05:25
IMT Smile + Lúčnica Foto: ,
Skupina IMT Smile a Lúčnica ponúkajú vo svojom programe dvojhodinové predstavenie plné nevšedných zážitkov.
debata

V piatok 19. júna popoludní si na piatich pódiách rôznych žánrov prídu na svoje fanúšikovia ľudovej hudby, punku, džezu, popu a metalu. Ide o pomerne odvážnu kombináciu hudobných štýlov, ktorá nesporne funguje. Pozvanie prijali interpreti ako Zóna¤A, Slobodná Európa, Nocadeň, Iné Kafe či The Paranoid. Z prešovských skupín to budú Chiki liki tu – a a Heľenine oči. Tak ako po minulé roky, aj tento rok príde obľúbený DJ Opolopo zo Švédska. Protipólom českej skupiny Alkehol bude šansónové vystúpenie Katky Koščovej na džezovom pódiu.

Druhý deň festivalu patrí skupine IMT Smile a umeleckému súboru Lúčnica pod taktovkou Jána Ďurovčíka. "Tento koncert si vyžadoval postavenie veľkého pódia, na ktorom hrala Metallica či Iron Madein. V spojení IMT Smile – Lúčnica bude na pódiu 110 účinkujúcich s tým, že program bude podobný ako na našich decembrových koncertoch,“ prezradil organizátor festivalu Miro Tásler.

Festival si zachoval svoj charitatívny charakter. "Aj tento rok budú súčasťou publika hendikepované deti zo všetkých regiónov Slovenska. Tie budú mať zabezpečený odvoz.“ Na festivale predstavia aj kampaň na podporu rekonštrukcie hradov v Prešovskom kraji. "Ľudia môžu finančne prispieť na záchranu hradnej cesty a Šarišského hradu. Návštevníkom ukážeme aj náčrt rekonštrukcie prešovského amfiteátra,“ doplnil Tásler.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lúčnica #IMT Smile #Slobodna Európa #Nocadeň #Iné kafe #Dobrý festival #Miro Tásler