Na Slovensko zavíta Slash z Guns N'Roses

Na Topfeste 2019 sa predstaví aj gitarista Slash, známy najmä z americkej kapely Guns N' Roses. Päťdesiattriročný rodák z londýnskeho Hampsteadu príde spolu s projektom Myles Kennedy & The Conspirators, s ktorým nahral aj najnovší album Living the Dream (2018).

08.11.2018 14:00
Slash Foto:
Gitarista Slash príde na Slovensko s projektom Myles Kennedy & The Conspirators, s ktorým nahral aj najnovší album Living the Dream (2018).
debata

Na Topfeste 2019 sa predstaví aj gitarista Slash, známy najmä z americkej kapely Guns N' Roses. Päťdesiattriročný rodák z londýnskeho Hampsteadu príde spolu s projektom Myles Kennedy & The Conspirators, s ktorým nahral aj najnovší album Living the Dream (2018).

„Časť materiálu z novej platne som začal pripravovať ešte počas turné k predchádzajúcej nahrávke. Nápady k piesňam vznikali v hoteli alebo aj na zvukovej skúške priamo pred koncertom. Názov albumu má byť v skutočnosti sarkastickým vyhlásením o súčasnom svete, v ktorom žijeme. Myslím si, že je tentokrát viac rozmanitý. Na každom novom albume sa snažíme prísť s niečím aktuálnym, čo odráža práve tento moment v čase. Nahrávanie s touto kapelou a hranie na pódiu je pre mňa zmyslom života,“ povedal muzikant na margo novinky.

Festival sa bude konať 28. a 29. júna 2019 v areáli na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom. Účasť na podujatí predtým potvrdili Horkýže Slíže, Doctor P.P. či Circus Brothers.

Slash, vlastným menom Saul Hudson, pôsobil v Guns N' Roses v rokoch 1985 až 1996 a vydal s ňou päť albumov. Do kapely sa vrátil v roku 2016. S projektom Slash's Snakepit, ktorý založil ešte v roku 1994, ponúkol albumy It's Five O'Clock Somewhere (1995) a Ain't Life Grand (2000).

V rokoch 2002 až 2008 pôsobil v superskupine Velvet Revolver, ktorá vydala štúdiovky Contraband (2004) a Libertad (2007). Hudobník, známy svojimi tmavými kučeravými vlasmi a čiernym cylindrom, uviedol v roku 2010 na trh debutový sólový album Slash (2010), na ktorom hosťovali Fergie, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Adam Levine, Dave Grohl, Kid Rock, Chris Cornell i jeho spoluhráč z Guns N' Roses Duff McKagan.

Nasledovali albumy Apocalyptic Love (2012), World On Fire (2014) a spomínaný Living the Dream (2018), ktoré nahral v rámci projektu Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators. V roku 2012 ho spolu s ostatnými členmi Guns N' Roses uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a od toho istého roku má tiež hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Topfest #Slash #Guns N' Roses #Miles Kennedy #The Conspirators