Meky, Šarlatán aj Havel sa stretnú na festivale Art in park

Najnovšie filmy Havel, Šarlatán a Meky, koncert Billyho Barmana, silent disco, ale aj divadlá pre deti ponúkne piaty ročník trojdňového festivalu Art in park v Trenčianskych Tepliciach. Začína v piatok 28. augusta a potrvá do nedele.

27.08.2020 17:00
Sarlatan-vizual-1068x688 Foto:
Na festivale v Trenčianskych Tepliciach premietnu aj film Šarlatán, ktorý mal premiéru na Berlinale.
debata

Napriek tohtoročnej situácii si veľmi vážime, že sme dostali možnosť piaty ročník festivalu zorganizovať. Pre návštevníkov sme pripravili jeden z najlepších festivalových programov a my sa už tešíme, ako si ho spoločne vychutnáme. Festival prebieha v súlade s aktuálnymi nariadeniami a s dodržiavaním potrebných opatrení, uviedla Zuzana Bulková z festivalové ho tímu.

Ako dodala, k festivalovej atmosfére vždy patrili najlepšie české a slovenské filmy premietané v open air kine pod hviezdami a v kine Prameň. Zoznam tohtoročných domácich noviniek začína dokumentmi V sieti o nástrahách sociálnych sietí a Meky o legendárnom hudobníkovi Mirovi Žbirkovi. Na open air plátne budú premietané horúce novinky – hraný celovečerný film Slávka Horáka Havel a film Agnieszky Holland Šarlatán o liečiteľovi Jánovi Mikolášekovi, ktorý mal premiéru na tohtoročnom festivale Berlinale.

Návštevníci sa môžu tešiť na film Proxima, vybraný aj na festival v Karlových Varoch, francúzsky film Bedári. Z filmov ocenených tohtoročnými Oscarmi uvidia diváci kórejský film Parazit a bravúrny herecký výkon Renée Zellweger v úlohe jednej z najväčších hollywoodskych legiend Judy. Aktuálnu európsku kinematografiu bude reprezentovať rumunský film nominovaný na Zlatú palmu v Cannes La Gomera a príbeh ženy, matky, manželky a vedkyne – Marie Curie-Sklodowskej v britskom filme Radioactive. Pre najmenších divákov je pripravený slovenský animák Websterovci 2, doplnila manažérka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Agnieszka Holland #šarlatán #film havel