Medzinárodný deň Frankofónie je dnes a osláviť ho môžete s Moliérom v divadle

Tohtoročné Dni Frankofónie na Slovensku naberú na intenzite práve od pondelka, ktorý je Medzinárodným dňom Frankofónie. Na sociálnej sieti o tom informuje Francúzsky inštitút na Slovensku, ktorý je hlavným organizátorom série podujatí.

20.03.2023 14:00
francuzsky inštitút Foto:
Divadelný súbor Les Ateliers français dnes inscenuje futuristickú adaptáciu Molièrovej hry Lakomec.
debata

Pripomína, že už v pondelok sa v bratislavskom V-klube uskutoční predstavenie divadelného súboru Les Ateliers francais, ktorý predstaví futuristickú adaptáciu Moliérovej hry Lakomec. „Svetoznámy herec a dramatik Jean Baptiste Molire zomrel pred 350 rokmi, v tomto roku si pripomíname toto výročie,“ upozornil inštitút.

NA SKLE MALOVANE Janosik Jan Slezak Čítajte viac Legendárny muzikál Na skle maľované sa vracia

Avizuje tiež znovuotvorenie mediatéky Francúzskeho inštitútu. „Po niekoľkých mesiacoch rekonštrukčných a modernizačných prác sa priestor znovu otvorí verejnosti, v sobotu 25. marca organizujeme deň otvorených dverí so špeciálnym programom pre malých i veľkých,“ ohlasuje.

Dni Frankofónie na Slovensku, ktoré boli v predchádzajúcich rokoch známe ako Mesiac Frankofónie, zasvätili v tomto roku téme prekračovania hraníc. „Francúzština, jazyk, ktorým hovorí 300 miliónov ľudí na celom svete na všetkých piatich kontinentoch, sa neustále vyvíja. Dni Frankofónie 2023 na Slovensku túto rozmanitosť ilustrujú prostredníctvom kultúrnych a vzdelávacích podujatí pre školské, univerzitné alebo široké publikum v prezenčnom alebo on-line formáte,“ uviedla pre TASR Daniela Gálová z Francúzskeho inštitútu na Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Moliére #Francúzsky inštitút