Marián Mitaš z Mesta tieňov: Po sláve a cenách nebažím + VIDEO

Úlohu vyšetrovateľa Tomáša Benkovského v seriáli Mesto tieňov zverili tvorcovia vyštudovanému bábkohercovi Mariánovi Mitašovi. Po skúsenosti zo seriálu Ordinácia v ružovej záhrade sa teda presunul na miesto zločinov či do pitevne. A urobil vraj dobre.

11.04.2008 02:20
Marián Mitaš Foto:
Marián Mitaš si zahral v kriminálnom seriáli Mesto tieňov vyšetrovateľa Tomáša Benkovského.
debata

„Moja postava nastúpila na odbor násilnej kriminality. Som začínajúci policajt a príbeh sa nekrúti len okolo jednotlivých prípadov, ale zaznamenáva aj rodinné väzby. Môjho otca hrá Tonko Vaculík, ktorý zároveň pracuje ako súdny lekár,“ stručne opisuje svoje pôsobenie v seriáli Mitaš.

Hoci v Meste tieňov sa objavuje postava psychologičky Jany, ktorú stvárnila herečka Soňa Norisová a Mariánovi Mitašovi napísali scenáristi aj priateľku, herecký štáb tvorili predovšetkým muži. Ako sa mladému hercovi a jednému zo spíkrov Rádia FM pracovalo v mužskom kolektíve? „Naozaj vynikajúco,“ odpovedá. „Hoci polročné nakrúcanie bolo naozaj namáhavé a človeku dalo fyzicky aj psychicky zabrať, stálo to za to, Naučil som sa veľmi veľa a spolupracoval so skvelým tímom ľudí,“ hovorí Mitaš.

Najviac sa vraj naučil od svojho kolegu a seriálového „parťáka“ Pavla Višňovského. „Som mu za to nesmierne vďačný,“ tvrdí Mitaš a dodáva, že za vynikajúcich hercov považuje aj ostatných kolegov. „A okrem toho sú aj veľmi vtipní, bola s nimi sranda,“ prezrádza s úsmevom na adresu Róberta Jakaba, Ivana Vojteka či Ladislava Hrušovského.

Otázku popularity, ktorú by mu v prípade diváckeho úspechu mohlo Mesto tieňov priniesť, vraj nerieši. „O slávu nemám záujem. Je to robota, ktorá ma baví a o ktorej som vždy sníval, že ju budem robiť. Verím, že hrať budem čo najdlhšie a najlepšie,“ s úsmevom vysvetľuje Mitaš. „Či sa mi za to dostane nejakého ocenenia v podobe diváckej priazne, nechám naozaj na divákov. Ale nebažím po tom,“ dopĺňa herec, ktorého budú môcť diváci vidieť každý piatok na televíznej obrazovke Markízy v seriáli Mesto tieňov.

Prvá časť štartuje už 11. apríla, nesie názov Záchvat ľudskosti a zobrazí príbeh riešenia štvornásobnej vraždy.

Herečka Soňa Norisová síce hrá v Meste tieňov...
Marián Mitaš si zahral v kriminálnom seriáli...
Marián Mitaš a Soňa Norisová si spolu zahrali v...
debata chyba