Čie je to pekné dievča? Sexi Gemmu spája s Mr. Beanom len priezvisko

On je známy, populárny a nie príliš atraktívny herec - Rowan Sebastian Atkinson (53). Ona je nesmierne sympatická, príťažlivá a krásna glamour modelka a nie najznámejšia herečka - Gemma Atkinsonová (23). Mohli by byť otec a dcéra, ale sú len menovci!

09.08.2008 08:23
fotenie kalendára Foto:
Britská modelka Gemma Atkinson patrí k najsexi modelkám z tretej strany britského bulváru. S úspechom každý rok nafotí aj kalendár - podľa týchto záberov sa majú na čo tešiť jej fanúšikovia aj v roku 2009.
debata

Rowan sa narodil 6. januára 1955 v Anglickom Newcastli do farmárskej rodiny manželov Elly May a Erica. Má dvoch starších bratov, Ruperta a Rodneyho. Študoval na univerzite v Newcastli aj na Oxforde a už tam sa prejavoval ako komik a šoumen. Aj keď bol Rowan pôvodne elektroinžinier, zlákalo ho herectvo. Začínal v divadlách a počnúc rokom 1979 sa objavoval už aj v televíznych seriáloch ako Zavarený smiech (1979) alebo Žiadne správy o deviatej (1979), na ktorom spolupracoval aj ako scenárista a za predvedený herecký výkon dostal cenu British Academy Award a stal sa osobnosťou BBC za rok 1980.

Mnoho ľudí Rowana Atkinsona pozná ako jedinečného Pána Beana, ktorý bez slov zabával celé rodiny. Rowan však svoju kariéru odštartoval skôr. Začiatkom osemdesiatych rokov účinkoval v komediálnom seriáli s čiernym humorom Čierna zmija (1983) a jeho troch pokračovaniach. Dokonca hral aj princa Edmunda Blackaddera, vojvodu z Edinburghu, arcibiskupa z Canterbury a vojvodu z Hastingsu.

Vo filme debutoval po boku Seana Conneryho a Kim Basingerovej v bondovke Nikdy nehovor nikdy (1983). Hral aj v komédii Štyri svadby a jeden pohreb (1994) a dokonca stvárnil rolu inšpektora Fowlera v seriáli Tenká modrá čiara (1995). To bola Atkinsonová vážnejšia rola, ktorých má na konte podstatne menej ako komediálnych. Ale nesťažuje sa, radšej sa prezentuje ako šoumen v komédiách.

Popularitu a najväčší úspech dosiahol práve ako Pán Bean v sitkomoch s rovnomenným názvom Pán Bean (1989 – 1995). Aj keď v nich za šesť rokov veľa nenarozprával, sú úspešné v mnohých krajinách a spolu s ním aj jeho mini cooper a plyšový medvedík, ktorý sa vďaka Beanovi neraz ocitol v nezvyčajných situáciách. Nezabudnuteľný a vždy úsmevný je rituál uspávania.

Účinkovať v celovečerných filmoch bolo Atkinsonovou métou už od osemdesiatych rokov. Svoju prvú hlavnú úlohu v celovečernom filme dostal v roku 1997 vo filme Bean – najväčšia filmová katastrofa „Bean“. Fanúšikovia a milovníci komédií si Beana nenechali ujsť. Všetci boli spokojní na čele s hlavným hrdinom, ktorý za opäť zaprisahal, že to bolo naposledy. A predsa nebolo! Minulý rok aj do slovenských kín prišiel nový, ako vždy takmer nemý Bean – Prázdniny pána Beana. Kritiky neboli najlepšie, ale našiel si svojich priaznivcov.

Rowan Atkinson sa musel zmieriť s tým, že ľuďom je oveľa známejší ako Pán Bean. Málokto by veril, že je celkom normálny úspešný muž, herec a otec. Vlastní produkčné firmy Tiger Television a Tiger Aspect Films. Od februára roku 1990 je ženatý. So svojou ázijskou manželkou Sunetrou Sastryovou (51) má dve deti – syna Benjamina (15) a dcéru Lily (13). Často si ľudia myslia, že modelka Gemma Atkinsonová je tiež dcérou seriálového Pána Beana, ale nie je. Majú len rovnaké priezvisko.

Dcéra? Menovkyňa!
Dvadsaťtriročná Gemma Atkinson sa narodila 15. novembra 1984 v anglickom Bury. Preslávila sa vďaka mládežníckemu seriálu Hollyoaks, čo je anglická verzia Beverly Hills. Producenti seriálu využili jej divácku popularitu a Gemma sa tak ocitla aj v ďalších seriáloch a filmoch pre mladých. Zúčastnila sa aj na televíznych reality šou. Dnes sa britská herečka prezentuje skôr ako modelka. A nie hocijaká, ale glamour. S nadšením sa necháva fotografovať, je rada stredobodom pozornosti a otvorene sa priznáva, že sa teší mužskému obdivu. Jej fotografie boli na titulke už takmer všetkých prestížnych pánskych magazínov – naposledy sa objavila polonahá na titulke časopisu Nuts.

Zelenooká blondína fotografuje aj pre luxusné kalendáre. V bikinkách je zvečnená napríklad v tohtoročnom kalendári, ktorý vznikal minulý rok v októbri na thajských plážach v letovisku Pattaya. „Štáb bol skvelý, pracovalo sa mi výborne. Pri fotení som mala na sebe nádherné bikiny,“ vyjadrila sa vtedy pre médiá britská modelka. Kalendár s jej fotografiami mal veľký úspech, a tak ďalšia ponuka na seba nenechala dlho čakať. Vzrušujúce fotenie na pláži si Gemma zopakovala aj v máji. Jej dvanásť sexi fotografií sa objaví v budúcoročnom kalendári.

Aj keď Gemma Atkinson nie je dcérou slávneho Pána Beana a v tunajších končinách patrí skôr k neznámym celebritám, v rodnej Británii sa jej meno skloňuje často. Objavuje sa v televízii, na stránkach časopisov a neraz je aj stredobodom pozornosti pre bulvár. Najmä vtedy keď sa stretáva s rovnako známymi mužmi zo šoubiznisu, športovej či filmovej oblasti. Jej niekdajším priateľom bol aj kapitán Newcastlu Alan Smith či portugalský futbalista Manchestru United Cristian Ronaldo.

Okrem pestrej minulosti a pikantných záberov má za sebou modelka aj niekoľko módnych prehliadok známych návrhárov. V minulom roku sa stala tvárou dámskej spodnej bielizne La Senza, kontrakt na ďalšiu sezónu jej však „vyfúkla“ česká kráska Petra Němcová. Tiež je oficiálnym maskotom britskej Grand Prix v Silverstone. Gemma je jednou z tvárí reklám britskej firmy Ultimo, ktorú prezentovali aj modelky Kim Stewart či Sarah Harding. Autor novej kolekcie spodnej bielizne Michelle Mone si nevie Gemmu vynachváliť.

Kráska má však väčšie ambície, ako fotiť pre pánske magazíny či spodnú bielizeň. Túži byť opäť viac herečkou ako modelkou. Pri nakrúcaní mládežníckeho seriálu získala skúsenosti a za svoj cieľ si vybrala štvrté pokračovanie príbehu o Austinovi Powersovi. Ktovie, možno jej v kariére pomôže aj meno, ktoré nosí tiež oveľa slávnejší herec Rowan Atkinson.

debata chyba