S Vladimírom Dlouhým sa lúčili kolegovia, prišla aj Arabela

Veľká obradná sieň strašnického krematória v Prahe bola miestom poslednej rozlúčky s hercom Vladimírom Dlouhým, ktorý po ťažkej chorobe zomrel v nedeľu 20. júna vo veku 52 rokov.

25.06.2010 13:28
Vladimír Dlouhý Foto:
Český herec Vladimír Dlouhý.
debata

Už pred poludním sa priestranstvo zaplnilo desiatkami milovníkov všestranného herectva tohto umelca, ktorý sa svojimi výkonmi na divadelnom javisku, filmovom plátne aj v dabingu zapísal do ich sŕdc.

Medzi kvetmi pri katafalku s rakvou boli vence predovšetkým od pražských divadiel, v ktorých Dlouhý hral. Uctiť si pamiatku zosnulého prišli napríklad aroslav Satoranský, Jiřina Jirásková, Dagmar Havlová, Iva Janžurová a Zlata Adamovská. Nechýbal ani Ilja Racek, Ladislav Frej, Václav Postránecký, Jiřina Bohdalová, Petra Špalková a Michal Novotný. Medzi prítomnými boli tiež režiséri Juraj Herz, Filip Renč a Petr Jákl. Na pohrebe sa objavili aj Dlouhého ex-kolegyne zo slávneho seriálu Arabela – predstaviteľky princezien Arabely a Xénie – Jana Nagyová a Dagmar Patrasová.

Smútočný prejav predniesol Jiří Bartoška, ktorý spolu s Vladimírom Dlouhým exceloval koncom 90-tych rokov na vinohradskom javisku v dramatickom apokryfe Jiřího Hubača Hostina u Petronia.

debata chyba