Televízne tipy Pravdy: Tri dni kondora s Redfordom aj komédia To bude boj

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 22. do 29. júna. Televízne tipy pre vás vybrala Helena Dvořáková, redaktorka Magazínu Pravdy.

22.06.2017 12:00
Reese Witherspoonn Foto:
Reese Witherspoon v komédii To bude boj.
debata

Štvrtok 22. 6.

Adolf a Eva: Príbeh jednej lásky, ČT2, 15.15
Hitler chcel bleskovú vojnu a mal bleskové manželstvo. Od sobáša s Evou Braunovou uplynulo iba 36 hodín a prišla spoločná (dobrovoľná) smrť. Darmo si sľubovali vernosť, nemali ju kedy naplniť. V tom čase už ale boli šestnásť rokov spolu. „Vodca“ mal na ženy veľký vplyv, ale aj tej vyvolenej dokázal dať len ničotu. Neškodí si to pripomínať.

Skrytá vojna, Cinemax, 16.55
Francúzsky krimitriler z roku 2015 má aktuálny námet: nezávislý novinár Sam, ktorý ovláda islam, sa infiltruje do fundamentalistickej siete na predmestí Paríža. Prenikne do skupiny štyroch mladých mužov, ktorí majú vytvárať džihádistické bunky. Už sa čaká len na príchod veliteľa, ktorý podstupuje výcvik v Pakistane. Všetko je pripravené, ale  – konečný cieľ je stále tajomný. Čo to bude? A zabránia katastrofe?

Deň dobytia Bastily, HBO2, 21.00
Akčný triler o vreckovom zlodejovi sa začína nevinne – malou krádežou. Zlodejíček dokonca odhodí tašku – z ktorej si vybral, čo ho zaujímalo – do odpadkového koša v metre. Netuší, že v taške bola aj bomba. Odhalí to však agent CIA a začína sa veľká honba na organizátorov zamýšľaného útoku. Agent Sean Briar (Idris Elba), prevelený z bojísk v Sýrii a Iraku, má konečne zasa úlohu na úrovni! Nasleduje horúčkovitá jazda Parížom, ktorá trvá 24 hodín. Kto má rád napätie, nasadne – aspoň v predstavách – do tohto auta.

Piatok 23. 6.

Krotká, Dvojka, 20.35
Slávny televízny film z roku 1967 v réžii Stanislava Barabáša. Je to psychologická dráma o nerovnom manželstve starého majiteľa záložne (Ctibor Filčík) a mladej dievčiny (Magda Vášáryová). Kameramanom bol Stanislav Szomolányi. Film iste zaujme aj dnes. A možno nielen pamätníkov.

Tri dni kondora, Jednotka, 22.40
Mladý literárny vedec Joe Turner pracuje pre CIA. Jedného dňa po návrate z obeda nájde všetkých svojich spolupracovníkov zavraždených. Prečo jeho ušetrili? Iste idú aj po ňom! Ako si v nebezpečnej situácii pomôže? Klasický špionážny thriller z roku 1975 natočil podľa románu Jamesa Gradyho Sydney Pollack. Hrá Robert Redford a aj vďaka nemu sa o filme hovorí, že je oveľa lepší ako kniha, čo je fakt zriedkavé.

Sobota 24. 6.

Otec a otec, Jednotka, 13.40
Film má pekný námet – matka chce vrátiť zo šikmej plochy dospievajúceho syna a hľadá spojencov. Manžel sa na to necíti, tak mama zmobilizuje falošných otcov. Dvom svojim bývalým priateľom nahovorí, že to je ich syn (oni jeden o druhom nevedia) a že musia zachraňovať svoje dieťa. V „otcoch“ sa prebudia city a vzniká množstvo vtipných situácií, každý každého ochraňuje, až sú z toho putá na celý život.

Chronicky metropolitní, HBO, 20.00
Film o rodine, ktorej členovia majú problémy – otec je márnivý, syn píše knihy, ale má blok, mama si kupuje trávu… Zaujímavé je, že spisovateľ trpí, lebo zverejnil v knihe príbeh rodiny svojej priateľky. Dá sa to odčiniť? Ale najmä – čo to bol za hrozný príbeh? Všetko sa dozvieme vo filme o rodinných putách.

To bude boj, JOJ, 23.10
Hrá sympatická Reese Witherspoonnová a sympatický je aj námet: dvaja agenti CIA sú dobrí kamaráti, až kým sa nezaľúbia do tej istej ženy. Ich vysnená Lauren Scottová je však karieristka, ktorá je síce úspešná v práci, ale jej ľúbostný život je vraj jedna veľká katastrofa! Uvidíme, ako si s tým poradia špičkoví agenti! Z ich súboja o vysnívané dievča môže vraj vzísť aj tretia svetová vojna! Ale nebojte sa – herci Chris Pine a Tom Hardy síce zvyčajne hrajú drsných hrdinov, tu však ide o komédiu (2012).

Nedeľa 25. 6.:

Takí normálni vozičkári, Cinemax, 20.00
Maďarský režisér Attila Till natočil originálnu komédiu, v ktorej sa mieša realita s fantáziou. Jej hrdinami sú vozičkári, ľudia, ktorí túžia po zdanlivých samozrejmostiach. Film sa umiestnil na vlaňajšom filmovom festivale v Karlových Varoch v súťaži o cenu divákov. Vozičkári vo filme sa sťažujú, že vidia svet vo výške rázporku, čo ich ponižuje, a chcú sa vzoprieť. Zvolia si však nečakanú metódu – pokúšajú sa fušovať do remesla výpalníkom a nájomným vrahom! Keď už, tak už – aspoň vo filme je to možné.   

Vivat Marína, Dvojka, 20.10
Maríne Kráľovičovej vinšovali kolegovia k deväťdesiatke na galavečere v SND. Môžete byť pri tom, ako Marínu vzal do náručia kolega Ľubomír Paulovič a odniesol ju na javisko. Vyzerala ako princezná Zlatovláska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #TV tipy #Tri dni kondora #Krotká