Aká bude silvestrovská televízna zábava?

Silvestrovský televízny program je jedným z najsledovanejších a diváci ho prirodzene s obľubou hodnotia.

30.12.2017 12:00
Petra Polnišová, Zuzana Šebová Foto:
Bratislavské fifleny Cuky (Petra Polnišová) a Luky (Zuzana Šebová), ktoré mali nedávno filmovú premiéru a v silvestrovskom špeciáli relácie Kredenc, si na Markíze aj zaspievajú.
debata (19)

„Telku“ si môžu zapnúť nielen tí, čo majú v pláne stráviť posledný večer v roku sledovaním špeciálnych silvestrovských šou, ale aj diváci, ktorý čakajú od televízie počas sviatkov slávnostnejšiu filmovú ponuku. Na nový rok sa vrátia obľúbení seriáloví Susedia, RTVS oslávi štvrťstoročie samostatného Slovenska a odpremiéruje dokument o hudobníkovi Mariánovi Vargovi.

Komici a jednohubky

Sviatočný nedeľný večer zasvätila väčšina televízií tradičným špeciálnym vydaniam známych relácií. Tie by mali divákov pobaviť a možno aj roztancovať. Zábava na TV JOJ odštartuje o 20.30 h silvestrovským vydaním relácie Nikto nie je dokonalý. Moderátorské duo Marcela a Juniora poctia svojou prítomnosťou herci Miroslav Donutil, Milan Ondrík, komici Juraj Šoko Tabaček, Tomáš Hudák a zaspieva Fragile. O 22.30 nadviaže na rozbehnutú zábavu šou so Štefanom Skrúcaným a Kandráčovcami Všetko, čo mám rád.

Na Markíze sa začína silvestrovský žúr o 23.10 špeciálnym vydaním obľúbenej skečšou Kredenc. Bratislavské „pipiny“ Cuky a Luky sa nedávno ohriali vo vlastnom celovečernom filme, na Silvestra si s „Dajkešovcami“, „Jankom Rehotským“ a ďalšími hosťami nacvičili dokonca hudobné čísla. Moderátori Števo Martinovič a Roman Pomajbo si okrem toho popozývali špeciálnych hostí, aby sa spoločne pozreli na zuby uplynulému roku.

Martin Nikodým, Adela Vinczeová a Dano Dangl budú s hosťami rozosmievať na Jednotke. Relácia Milujem Slovensko sa začína o 20.30 h a zavtipkujú si Braňo Jobus, Helena Krajčiová, Thomas Puskailer a ďalšie osobnosti. Po Milujem Slovensko ovládne obrazovku moderátor Peter Marcin, ktorý sa vráti okrem iného aj ako malý Mirko známy z relácie Uragán. Jeho talkshow Neskoro večer sa začína o 22.25 h a sľubuje viac hudby. Zaznie „hitmuzikál“ v ľudovej podobe s herečkou Gabikou Marcinkovou, komikom a scenáristom Andym Krausom a moderátorom Andrejom Bičanom, zahrá kapela Kollárovci aj Paľo Hammel. Dvojka ponúka záznam londýnskeho koncertu Adéle a odpremiéruje dokument o Michaelovi Jacksonovi.

České Babovřesky? Radšej animák

Posledný deň v roku bude mať na Markíze premiéru rodinný film podľa bestselleru Jo Nesboa Prdiprášok doktora Proktora a večer dostanú slovo obyvatelia českej obce Babovřesky z rovnomenného filmu Zdeňka Trošku. Barbra Streisandová a Omar Sharif sa do seba zamilujú o 21.35 h na ČT2 v romantickej klasike z konca 60. rokov Funny Girl, ktorá Streisandovej vyniesla Oscara pre najlepšiu herečku.

V hlave je jedna z najpodarenejších disneyoviek od čias rodinného animáku Príbeh hračiek a JOJ ju odvysiela na Nový rok o 17.10 h. Dievčatko Riley sa sťahuje. Pre niekoho banalita, no pre Riley zlomová udalosť, ktorá prevráti jej emócie naruby.

Novoročný program zasvätila Jednotka oslavám 25. výročia vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Na Nový rok sa bude konať slávnostný koncert v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie a nezúfajte, ak ste nedostali pozvánku, priamy prenos odvysiela Jednotka o 20.30 h. Po koncerte si môžete pripomenúť prvý slovenský farebný film Rodná zem, ktorý je krásnou poctou slovenským ľudovým zvykom a folklóru. Poetika a odkaz filmu sú rovnako živé ako v roku 1953, keď ho Josef Mach natočil. Okrem iných účinkujú v Rodnej zemi zakladajúci členovia folklórnych súborov Lúčnica a SĽUK.

Dokument o poprednej osobnosti slovenskej hudby Mariánovi Vargovi v réžii Soni Maletz, ktorá ho zachytila na sklonku života v rozhovoroch so známymi, spolupracovníkmi a priateľmi, bude mať premiéru na Dvojke o 20. h. Po filme si môžete pripomenúť nedávno zosnulého Mariána Vargu aj záznamom koncertu k jeho 70. narodeninám.

Návrat Susedov a Vlci

Vlci sú nový pôvodný seriál televízie JOJ a štartujú v utorok 2. januára. Tvorcovia sa inšpirovali reálnymi kriminálnymi prípadmi z temných 90. rokov, na ktoré nadviazal aj film Únos, jeden z najnavštevo­vanejších tuzemských filmov uplynulého roka. Vlkov režíroval Matúš Libovič (Profesionáli, Búrlivé víno), František Kovár si zahral mafiána, sudcu Hirscha hrá Ivan Krúpa, ďalšie hlavné postavy – horára Andreja a právničku Alicu Hirschovú stvárnili Daniel Žulčák a Natália Germani.

Romantická linka Vlkov v podaní hereckej... Foto: JOJ
Natália Germani a Daniel Žulčák Romantická linka Vlkov v podaní hereckej dvojice Natália Germani a Daniel Žulčák.

Sitcom Susedia televízie Markíza sa stal v rokoch 2006 a 2007 najsledo­vanejším seriálom od vzniku samostatnej republiky a po dekáde sa odvážne vracia s novou sériou. Bytovka sa bude otriasať v základoch pod Františkom Stromokocúrom (Peter Marcin), jeho polovičkou Zuzanou (Zuzana Tlučková) a opäť zaznie ikonický maďarský prízvuk Lászlóa Komároma (Andy Kraus) a jeho milovanej polovičky Ildikó (Viki Ráková). Tak dúfajme, že návrat slovenskej seriálovej kultovky nebude vystihovať slávna hláška Lászlóovej manželky: „To nem dopadne dobre.“

Televízne tipy

Eilif Hellum Noraker vo filme Prdiprášok... Foto: Fox
Eilif Hellum Noraker Eilif Hellum Noraker vo filme Prdiprášok doktora Proktora.

Varga Dvojka Pondelok 1. januára 20.50

Filmový portrét legendárneho organistu, rockera a experimentátora Mariána Vargu zachytila režisérka Soňa Maletz na sklonku života. Veľkého introverta a náruživého fajčiara začala natáčať krátko predtým, ako mu bola diagnostikovaná choroba, a zaznamenala aj jeho posledné koncerty.

Michael Jackson's This is it Dvojka Nedeľa 31. decembra 20.50 h

V lete 2009 sa mala v Londýne konať séria predstavení Michaela Jacksona s názvom This Is It. Fanúšikov i celý svet populárnej hudby šokovala 25. júna správa o jeho smrti. Dokument, ktorý vznikol krátko po tom, je unikátnym náhľadom do zákulisia vzniku Michaelovej poslednej veľkolepej šou.

Prdiprášok doktora Proktora Markíza Nedeľa 31. decembra 11.20 h

Doktor Proktor (Kristoffer Joner) celkom nechtiac vynájde najúčinnejší prášok na prdenie na svete. Nečakaná návšteva dvoch detských susedov odštartuje reťaz nepredvídateľných udalostí. Malí kamaráti sa do vynálezu zamilujú a vymyslia podnikateľský plán, ako doktora Proktora presláviť.

V hlave JOJ Pondelok 1. januára 17. 10 h

V hlave jedenásťročnej Riley sa skrýva udivujúci svet s vlastnými pravidlami a presne rozdelenými úlohami. „Veliteľkou“ je Radosť, keď sa však spolu so Smútkom nedopatrením odtúlajú z centrály, odkiaľ sú riadené všetky reakcie Riley, a pri kormidle zostanú Hnev, Nechuť a Strach, nastane poriadny chaos.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #Silvester #program #vlci #Cuky Luky