Televízne tipy Pravdy: Beh o život aj Adriana Sklenaříková ako krásna vyšetrovateľka

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 3. do 10. mája. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

03.05.2018 14:00
Vražda na útese Foto:
Bruno Madinier a Adriana Sklenaříková vo filme Vražda na útese.
debata

Piatok 4. 5.

Wilson, HBO, 18.25
Máte radi herca Woodyho Harrelsona? V tejto vlaňajšej americkej komédii má excelovať v role Wilsona, osamelého, neurotického a na popukanie úprimného pesimistu v strednom veku, ktorý sa dá opäť dokopy s dávno odcudzenou manželkou. Na svoju radosť zistí, že má dospievajúcu dcéru, ktorú nikdy nepoznal.

Maratónec, Jednotka, 22.40
Vraj každý sa bojí zubára. A kto nie, ten ešte nevidel Maratónca. Dustin Hoffman beží o život v napínavom trileri z roku 1976 a ktorýsi divák tvrdí, že po pozretí filmu vás už do ordinácie nikto nedostane ani párom koní. Takže študent sa nevedomky pripletie do smrtiacej medzinárodnej konšpiračnej hry, ktorú rozohral nacistický vojnový zločinec na úteku. Sadistický vrah ide tvrdo za svojím cieľom, ktorým je zásielka diamantov. Teším sa.

Dustin Hoffman vo filme maratónec. Foto: Paramount Pictures
Dustin Hoffman Dustin Hoffman vo filme maratónec.

Sobota 5. 5.

Vražda na útese, Jednotka, 22.45
Priaznivci Adriany Sklenaříkovej, zbystrite pozornosť. Jednotka v sobotu v noci ponúka detektívku z roku 2015, kde naša slávna modelka hrá vyšetrovateľku. Príbeh sa odohráva v Etretate, pokojnom prímorskom mestečku v Normandii, ktoré je známe svojimi vysokými útesmi. Pod nimi jedného dňa nájdu telo Gilberta Maréchala, miestneho váženého občana. List na rozlúčku naznačuje, že išlo o samovraždu, vyšetrovanie však poukazuje na niečo iné. Na filmovom portáli csfd.cz je dosť slabé hodnotenie aj vtipné komentáre divákov. Jeden tvrdí: „Síce som pri tom zaspal, ale až také hrozné to nebolo.“ Druhá: „Tiež som pri tom zaspala, ale nebolo to až také hrozné, ani Sklenaříková nebola celkom najhoršia, taká normálna, vyzerala dobre, tak čo, ostatné sa stratilo, ako bežný francúzsky film. To len my moc pozeráme kriticky na Sklenaříkovú ako na neherečku a od toho sa vyvíja hodnotenie.“ Rozhodnite sa sami.

Pondelok 7. 5.

Moja sesternica Rachel, HBO, 18.05
HBO sľubuje temnú, spletitú romancu na motívy klasického románu Daphne du Maurier z roku 1951. Ocitneme sa v 19. storočí. Mladý Angličan Philip (Sam Claflin) v presvedčení, že jeho tajomná, krásna sesternica Rachel (Rachel Weisz) zavraždila Ambrosa, ktorý ho ako sirotu vychoval, zosnuje plán pomsty. Navzdory dôkazom, ktoré Rachelinu vinu potvrdzujú, sa Philip do Rachel, Ambrosovej vdovy a zrejme aj vrahyne, vo vizuálne úchvatnom a napätím nabitom filme vášnivo zamiluje.

Sam Claflin a Rachel Weisz vo filme Moja... Foto: Fox Searchlight Pictures
Moja sesternica Rachel Sam Claflin a Rachel Weisz vo filme Moja sesternica Rachel.

Smrtihlav, HBO, 22.05
A po romantike veľký obrat. Tento film sa odohráva v Prahe roku 1942. Tretia ríša je na vrchole a ovláda väčšinu Európy. Reinhard Heydrich sa dostáva na čelo nacistickej strany, je veliteľom SS aj gestapa a strojcom konečného riešenia. Pre brutálne represívne postupy v okupovanom Československu si od Hitlera vyslúži prezývku Muž so železným srdcom. Skupinka bojovníkov českého odboja na čele s Janom Kubišom a Jozefom Gabčíkom naplánuje atentát na Heydricha, ktorý sa vďaka operácii Anthropoid stane jediným vysoko postaveným nacistickým dôstojníkom zabitým počas druhej svetovej vojny. Snímka je inšpirovaná oceňovanou románovou prvotinou francúzskeho prozaika Laurenta Bineta s názvom HHhH. Film sa vraj od väčšiny predošlých filmových spracovaní tejto témy líši. Výrazne sa totiž venuje samotnému Heydrichovi. Ten tu nie je iba predmetom atentátu, ale dôležitou aktívnou postavou. Popri príbehu československých parašutistov sleduje film aj Heydrichov život, vzostup a kariéru, ktorú ukončil ako jeden z najväčších prominentov Tretej ríše.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dustin Hoffman #Woody Harrelson #televízne tipy #Smrtihlav