Televízne tipy Pravdy: Zápasník Tatum aj dieťa, ktoré naháňajú fanatici

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 22. do 28. júna. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

22.06.2018 15:00
Channing Tatum Foto: ,
Herec Channing Tatum na archívnom zábere. Hrá vo filme Život je boj.
debata

Piatok 22.6

Život je boj, Film+, 23:30

Život na newyorských uliciach je tvrdý. Najmä vtedy, keď vo vrecku nemáte ani cent. Dostávate ranu za ranou a je len na vás, či tú spŕšku úderov prekonáte. Talentovaný Channing Tatum si v akčnej dráme Dita Montiela Život je boj zahral mladého muža, ktorý sa pokúsil dať vlastnému životu k. o. v nerovnom súboji. Shawn MacArthur si prichádza do mesta v tieni Sochy slobody splniť americký sen – zarába si pouličným predajom falšovaného tovaru. Je to drsná škola, v ktorej potrebuje rýchle nohy, keď sa na rohu objaví policajná hliadka, a ešte rýchlejšie ruky, keď narazí na konkurenciu. Pri jednej ručnej výmene názorov si Shawna všimne podvodník s dlhými prstami Harvey Boarden. Ponúkne mu vstupenku do sveta nelegálnych pouličných zápasov vo voľnom štýle. Partnerstvá založené na nelegálnom zarábaní peňazí zvyčajne nemajú dlhú perspektívu… Shawn sa od prvých zápasov zapisuje ako obrovský talent, ktorý má šancu zo špinavých pivníc nočných klubov dotiahnuť to až do najvyšších poschodí manhattanských mrakodrapov, kde sa dá pred newyorskou smotánkou pobiť za rozprávkové peniaze. Táto verzia splneného sna má však aj tienisté stránky, čo si Shawn čoskoro uvedomí. Opustiť klub elitných bitkárov je však oveľa ťažšie, ako doň vstúpiť…

Sobota 23.6

Polnočné dieťa, HBO, 23:05

Royov (Michael Shannon) najmladší syn Alton (Jaeden Lieberher) má nadprirodzené vlastnosti, kvôli ktorým sa stane cieľom náboženských fanatikov. Príde to až tak ďaleko, že jedného dňa sa otec so synom musia dať na útek. Naháňačka postupne prerastá v celoštátnu štvanicu, v ktorej sú zapojené najvyššie vládne vrstvy. Roy staví všetko, čo má, len aby odhalil Altonovo životné poslanie, nech je už akékoľvek. V provokatívnej snímke, v ktorej sa prelína nadprirodzené s hlbokým človečenstvom, skúma uznávaný scenárista a režisér Jeff Nicols otázky viery, lásky a dôvery.

Nedeľa 24.6

Love & Mercy, JOJ Cinema, 20:15

Brian Wilson (John Cusack) bol v šesťdesiatych rokoch zakladajúcim a tiež najdôležitejším členom úspešnej skupiny Beach Boys. V osemdesiatych rokoch sa z neho stala v dôsledku duševnej choroby ľudská troska. Počiatky Brianových psychických problémov siahajú do čias najväčšej slávy Beach Boys v šesťdesiatych rokoch. Jeho hudobné experimenty sa na vrchole popularity začali rozchádzať s predstavami ostatných členov kapely a už vôbec nie s predstavami jeho otca. Užívanie LSD bolo poslednou kvapkou, ktorá spustila jeho psychické ochorenie. Napriek tomu má dostatok šarmu, aby okúzlil mladú predavačku áut Melindu Ledbetterovú (Elizabeth Banksová). Táto žena spozná jeho najbližších priateľov a predovšetkým osobného psychiatra, doktora Eugena Landyho (Paul Giamatti). Ten prísne dbá na Brianov životný režim a pokúša sa svojho klienta ochrániť pred čímkoľvek, čo by mohlo jeho paranoidnú schizofréniu zhoršiť. Melinda však postupne zistí, že pravda je celkom iná a doktor Landy Brianov stav zo zištných dôvodov zámerne zhoršuje pomocou psychofarmák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Channing Tatum #film #BOJ #televízne tipy Pravdy #fanatici